Grazia’s Weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten...

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september 2016.

De eerste Hangover Bar van de wereld

Ga je dit weekend flink op stap, maar baal je er nu al van dat je de dag erna waarschijnlijk wakker wordt met een kater? In Amsterdam opent dit weekend de eerste Hangover Bar ter wereld zijn deuren. Bezoekers zullen van alle gemakken worden voorzien om zo snel mogelijk te herstellen van de nacht daarvoor. De ruimte is omgebouwd tot een verfrissende groene oase en tussen de planten en palmbomen zijn bedden geplaatst. Ieder bed heeft een eigen tv-scherm, zodat je lekker relax je favoriete films of series kunt kijken. Ondertussen krijg je allerlei verschillende katerbestrijdende hapjes en drankjes aangeboden. Let wel op: Je komt alleen binnen als je ook daadwerkelijk een kater hebt!

Waar: Tweede Jan Steenstraat 80 (De Pijp), Amsterdam
Wanneer: vrijdag 23 september t/m zondag 25 september

Just Peace Festival

Op woensdag 21 september, de VN Dag van de Vrede, is het Just Peace Festival feestelijk van start gegaan in Den Haag. Het festival vindt op verschillende locaties in de stad plaats. Er zijn ruim 40 activiteiten en het programma is een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek. Bij alle activiteiten staat het thema Vrede & Recht centraal. Op de website van Just Peace The Hague kan jij precies zien wat er allemaal gaat gebeuren en welke bands er optreden.

Waar: Den Haag
Wanneer: tot en met zondag 25 september

Nieuwe Friday Store

Is jouw kast toe aan een update aangezien het bloedhete weer nu écht voorbij is? Dan moet je dit weekend zeker een kijkje nemen bij de nieuwe Friday winkel in Haarlem, waar je verschillende merken als Bonne Maison, 24 Bottles en MKT Studio vindt. Van schoenen tot aan zonnebrillen, maar ook voor laptoptassen en spullen voor in huis kun je hier terecht. En het is ook nog eens midden in het centrum, dus je kan gelijk de rest van de stad verkennen.

Waar: Grote Houtstraat 108, Haarlem
Wanneer: elke maandag tot en met zondag geopend

Fotograaf Erwin Olaf op Unseen Photo Fair

Voor alle liefhebbers van fotografie opent Unseen Photo Fair dit weekend zijn deuren. De Nederlandse fotograaf Erwin Olaf zal zijn kunstwerken hier laten zien. “Foto’s hebben, net als champagne, duisternis nodig om het licht te vinden”, zegt de fotograaf over zijn foto’s. Dit keer geen personages of portretten, maar stille beelden die geschoten zijn in de eeuwenoude crayères, wijnkelders, van het oudste champagnehuis ter wereld. De fotograaf heeft samengewerkt met het Franse champagnehuis Ruinart en zijn werk wordt getoond op de grootste internationale kunstbeurzen. Dit weekend is het prachtwerk van de fotograaf dus een stuk dichterbij en jij kunt erbij zijn!

Waar: Pazzanistraat 33 Amsterdam (Westergasfabriek), Amsterdam
Wanneer: zaterdag 24 en zondag 25 september
Tickets en programma: https://www.unseenamsterdam.com/

Laatste nieuws

Zie ook