Dít is Miss Nederland 2016!

Gisteren was de finale van Miss Nederland 2016 en gaf Jessie Jazz Vuijk, Miss Nederland 2015, het ‘kroontje’ over aan ha...

Lees ook

Gisteren was de finale van Miss Nederland 2016 en gaf Jessie Jazz Vuijk, Miss Nederland 2015, het ‘kroontje’ over aan haar opvolger. Uit alle mooie meiden mag het 23-jarige model Zoey Ivory van der Koelen zich voor een jaar ‘het mooiste meisje van Nederland’ noemen.

Persoonlijkheid

De nieuwe Miss ging de strijd aan met 11 andere dames, die stuk voor stuk bloedmooi waren. Ex-Miss Nederland Kim Kötter presenteert het event al een aantal jaren en weet als geen ander hoe het er aan toe gaat en wat een Miss Nederland in zich moet hebben. “Miss Nederland moet een sprankelende persoonlijkheid zijn die bij binnenkomst meteen leuk gevonden wordt door zowel mannen als vrouwen”, gaf Kim als omschrijving.

Size zero

Volgens haar was het in de jaren ’50 een echte badpakkenverkiezing, maar gaat het nu veel meer om presentatie en talen. Volgens Kim is het belangrijkste misschien nog wel de persoonlijkheid. “Het begint natuurlijk allemaal met het uiterlijk. Je moet er mooi uitzien. Maar het leuke aan deze wedstrijd is dat de deelneemsters wel wat meer gevormd zijn dan een model. We zoeken zeker geen size zero. We zoeken meer de vrouwelijkheid op”, zei Kim over de ‘eisen’ van een Miss. Dit jaar werd er ook een nieuwe wending aan het spektakel gegeven. Zo liet de blondine weten dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt en bestond de groep dus ook uit alle soorten, kleuren en maten.

Puur natuur

Zoey Ivory mag nu voor een heel jaar de titel ‘Miss Nederland 2016’ dragen en zal Nederland volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing in de Filipijnen. Vanochtend werd Zoey geïnterviewd door radiozender FUNX en gaf ze aan niet extra ijdel te zijn en dat het belangrijk is voor haar om puur natuur te zijn, zonder al teveel poespas. Voor de komende tijd staan trainingen voor haar presentatie, houding en spraak op het programma, om het straks tijdens de Miss Universe verkiezing zo ver mogelijk te schoppen.

Lees ook: Kim Kötter doet opmerkelijke onthulling over relatie

Bron: Funx, NOS Beeld: ANP, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook