Dit zijn dé banen voor als je tattoos hebt

Wel eens nagedacht over een tattoo, maar heb je het toch laten afweten? Velen schrikken af bij de gedachte dat de kunstw...

Lees ook

Wel eens nagedacht over een tattoo, maar heb je het toch laten afweten? Velen schrikken af bij de gedachte dat de kunstwerken voor altijd je lichaam sieren en sommigen denken zelfs dat de kans op een baan een stuk kleiner is. Nou… Dat laatste is dus niet helemaal waar, zo blijkt uit onderzoek.

Stervormige ontwerpen

Uit een recent onderzoek van St. Andrews University in Schotland blijkt dat tattoos juist kunnen helpen bij het vinden van een baan. Het zou namelijk een positief beeld kunnen overbrengen en al helemaal als je veelal jonge klanten hebt. Het onderzoek werd uitgevoerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De mensen die hier aan meededen, hadden allemaal managementervaring. Er werden hun foto’s voorgelegd van mensen met én zonder tattoos in hun nek. Het ging om wat stervormige ontwerpen. Op de vraag wie er meer kans zouden maken als bartender of uitsmijter in een club en wie er meer geschikt waren om te werken in een trendy bar of luxe restaurant, waren de deelnemers het eigenlijk allemaal met elkaar eens.

Looking for a job?

En je raadt het waarschijnlijk al, de mensen mét tattoos bleken volgens de deelnemers meer geschikt om in een bar of als uitsmijter te werken. Maar dat is eigenlijk heel erg positief nieuws, want wat is nou leuker dan werken in een club waar iedereen losgaat en het gezellig is? Zit je dus onder de tattoos en ben je nog op zoek naar een baan? Je weet wat je te doen staat!

Lees ook: Maak kennis met de nieuwste trend op het gebied van tattoo’s

Bron: Elite Daily Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook