Bizar: Vrouw is drie jaar ‘zwanger’

Je buik wordt alsmaar groter en het lijkt wel of je zwanger bent. Maar de zwangerschap duurt niet negen maanden, maar dr...

Lees ook

Je buik wordt alsmaar groter en het lijkt wel of je zwanger bent. Maar de zwangerschap duurt niet negen maanden, maar drie jaar. Het overkwam Margaret McMahon uit Belfast. Ze was niet ‘zwanger’ van een baby, maar van een enorme tumor.

Eindeloze zwangerschap

“Het was net een eindeloze zwangerschap. Het enige verschil: als je zwanger bent dan krijg je uiteindelijk een kind”, laat Margaret weten. Haar buik zwol op ter grootte van een watermeloen en na drie jaar werd er een vleesboom in haar buik ontdekt, oftewel een goedaardig spierweefselgezwel in de baarmoeder. Hoewel de groei en grootte per vrouw kan verschillen, bereikte het gezwel bij Margaret een omvang van wel 18 cm.

Gebrek aan kennis

Margaret is ervan overtuigd dat gebrek aan kennis ervoor gezorgd heeft dat ze drie jaar lang met een ‘zwangere’ buik heeft moeten rondlopen. In eerste instantie gaven dokters het prikkelbare darmsyndroom de schuld. Toen ze de vleesboom ontdekten, werd Margaret verteld dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de tumor bleef groeien.

Het gigantische gezwel zorgde ervoor dat haar blaas continu onder druk kwam te staan. “Het is vreselijk om telkens te moeten plassen. Ik kon niet eens vijf minuten van huis zonder dat ik een toilet nodig had.” Maar daar bleef het niet bij. Margaret kreeg ook te kampen met extreme pijn. “Ik kon niet slapen. Mijn leven werd stopgezet. Ik moest mijn werk en sociale leven vaarwel zeggen.”

Bergopwaarts

Nadat de tumor operatief werd verwijderd, ging het steeds beter met Margaret. “Ik voel me een nieuw persoon. Het idee om weer in een vliegtuig of auto te kunnen stappen zonder telkens naar het toilet te moeten is geweldig.” Toch hoopt Margaret met haar verhaal meer aandacht te vragen voor de aandoening. Want niet onbelangrijk om te weten; maar liefst één op de drie vrouwen is slachtoffer.

Foto’s van de ‘zwangere’ Margaret zie je hier. Let op, sommige beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Lees ook: Vrouw met ‘tumor’ blijkt zwanger van tweeling te zijn

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook