Is dit waarom mannen er jonger uitzien dan vrouwen?

Ooit wel eens een man en een vrouw op hun veertigste met elkaar vergeleken? Het komt best vaak voor dat mannen dan toch...

Lees ook

Ooit wel eens een man en een vrouw op hun veertigste met elkaar vergeleken? Het komt best vaak voor dat mannen dan toch een stukkie jonger lijken, schrijft Who What Wear. Waarom is dat?

Scheren doet wonderen

Mannen weten de vruchten te plukken van iets waar wij vrouwen niet (allemaal) aan doen. En laat dat nou tot een glad huidje leiden. Waar we het over hebben? Simpelweg het scheren van je gezicht. Ja, écht! Dat scheermesje doet wonderen. Het verwijdert naar verluidt dode huidcellen en stimuleert de groei van nieuwe cellen. Vandaar dat mannen na de behandeling zo’n gladde en zachte huid hebben. Zo’n grondige scheerbeurt zou er ook weer voor zorgen dat de stoffen van jouw huidcrème en maskertjes dieper doordringen, weet Who What Wear.

Ben jij al overtuigd? Zo ja, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je de enige vrouw bent. In bepaalde delen van de wereld is het scheren van je gezicht voor beide geslachten hartstikke normaal. Zo scheren vrouwen in Japan hun gezicht naar verluidt als onderdeel van hun huidverzorging. Durf je de uitdaging toch niet aan? Probeer je huid dan in ieder geval regelmatig te scrubben. Helpt ook!

Bron: Who What Wear, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook