Waarom je op je linkerzijde moet slapen

Je hebt vast wel een favoriete kant waarop je in slaapt valt. Uit onderzoek blijkt dat de rechterkant zelfs iets over je...

Lees ook

Je hebt vast wel een favoriete kant waarop je in slaapt valt. Uit onderzoek blijkt dat de rechterkant zelfs iets over je persoonlijkheid zegt. Maar toch is het beter als jij in het vervolg op je linkerzijde slaapt, schrijft The Mirror.

Voordelen

Hoewel we niet veel aandacht besteden aan de kant waarop we slapen, zou het wel een groot effect kunnen hebben op onze gezondheid. Tenminste, dat is wat er nu gezegd wordt. Als je op je rug slaapt, ontstaat er veel druk op je heupen en bovenrug. Als je op je buik slaapt, kun je juist rug- en nekklachten krijgen. Slapen aan je linkerzijde zou je daarentegen goed doen.

Heb je last van maagzuur? Dan weet je welke kant je op moet slapen, want het zou de vervelende klachten verminderen. Heb je een klein wc-probleempje? Als je op je linkerzijde slaapt, dan zou je lichaam sneller afvalstoffen kunnen verwerken, wat jou op z’n beurt beschermt tegen aandoeningen als obstipatie. Voedsel kan zo namelijk makkelijker in de dikke darm terechtkomen. Daarnaast is het ook beter voor je ademhaling. Dat komt omdat je longen optimaal gevuld kunnen worden met lucht. En als dat allemaal nog niet genoeg is, zou je er ook minder van snurken. Je tong zal niet in de achterkant van je mond vallen, waardoor het je ademhaling niet zal belemmeren. Voortaan even naar de linkerkant draaien en je lichaam zal je dankbaar zijn.

Bron: Mirror, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook