Ben Stiller leed aan prostaatkanker

Ben Stiller heeft jarenlang een hartverscheurend geheim met zich meegedragen. De 50-jarige acteur onthulde vandaag in Th...

Lees ook

Ben Stiller heeft jarenlang een hartverscheurend geheim met zich meegedragen. De 50-jarige acteur onthulde vandaag in The Howard Stern Show dat er twee jaar geleden prostaatkanker bij hem werd gediagnosticeerd.

PSA-test

De diagnose kwam als een complete verrassing, de acteur had geen idee dat hij zo ziek was. “Het kwam zo uit het niets. Ik had absoluut geen idee”, begint Ben. “Ik wist niet wat me stond te wachten, alles stond even stil in mijn leven. Ik kon ook geen filmrollen aannemen en ook niets vooruit plannen, omdat ik niet wist wat er zou gebeuren.” De acteur heeft lange tijd zijn lippen stijf op elkaar gehouden, maar wilde zijn strijd met de ziekte tóch wereldkundig maken. “Ik wil het belang van de Prostaat Specifiek Antigeentest ofwel de PSA-test, waar prostaatkanker mee ontdekt wordt, onder de aandacht brengen. Die test heeft mijn leven gered.” Prostaatkanker staat op de tweede plek van meest dodelijke vormen van kanker, maar het is ook één van de meest geneesbare. Nadat hij de uitslag kreeg, belde hij meteen zijn goede vriend en acteur Robert De Niro op. “Het eerste wat ik deed, was informatie vergaren op internet. Toen las ik dat De Niro het ook had. Ik heb hem meteen gebeld”, aldus Ben.

Ben is sinds 2000 getrouwd met Christine Taylor. Samen hebben ze twee kinderen, Ella van 14 en Quinlin van 11. “Ik heb hen verteld dat ik iets had wat ik moest afhandelen. Ze gingen er goed mee om.” Inmiddels gaat het weer goed met hem. “Elke zes maanden doe ik de PSA-test om er zeker van te zijn dat het niet weer is teruggekomen. Nu het voorbij is, ben ik het leven wel meer gaan waarderen.”

Lees ook: Brad Pitt slachtoffer van bizarre hoax

Bron: US Weekly, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook