Recept: Verse ravioli met geitenkaas net zoals die van Renée van der Schoot

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: verse ravioli met geitenkaas net zoals die van tv-maker slash YouTube’er Renée van der Schoot.

Wat heb je nodig?

(Voor 4 personen)

250 gr patentbloem
250 gr geitenkaas
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
50 gr Parmezaanse kaas
1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
Zout
Pastamachine of deegroller

Aan de slag!

Zeef het deeg met een snufje zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje, breek de eieren erboven en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten totdat het soepel deeg wordt. Voeg eventueel bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Dek het af en laat ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.

Verkruimel in de tussentijd de geitenkaas in een kom en bewaar het afgedekt in de koelkast. Is het uur voorbij? Verdeel het pastadeeg in twee stukken en haal het door de pastamachine tot een dikte van 2 mm. Bestuif het aanrecht met bloem en leg de deeglappen erop. Beleg de helft van elke deeglap in de lengte met geitenkaas. Doe dit ruim 1 cm van elkaar af. Druk het bergje geitenkaas iets plat en vouw de deeglappen in de lengte dubbel. Druk de tussenruimten goed aan en snijd de gevulde deeglappen in vierkantjes van 5 x 5 cm. Druk de randjes met een vork dicht.

Bewaar de ravioli ongeveer 2 uur tussen twee met bloem bestoven theedoeken. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de ravioli in 3 minuten gaar en laat het vervolgens in een vergiet uitlekken. Schep de ravioli op een bord, strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en smullen maar! Voeg eventueel nog een sausje toe voor meer smaaksensatie.

Bron: Ah.nl

Laatste nieuws

Zie ook