Bekende fit-mom van ‘no excuses’ aangekomen

Als het om sporten gaat, is er volgens fit-mom slash model Maria Kang ‘no excuse’. Toch bekent ze het afgelopen jaa...

Lees ook

Als het om sporten gaat, is er volgens fit-mom slash model Maria Kang ‘no excuse’. Toch bekent ze het afgelopen jaar wel het nodige excuus te hebben gehad om haar sportregime in de steek te laten en een aantal kilo’s aan te komen.

What’s your excuse?

In 2013 werd ze bekend na het posten van een controversiële foto waarin ze achter haar drie kinderen staat en in een weinig verhullend sportpakje met haar strakke lichaam pronkt. “What’s your excuse?” luidt de slogan erboven. Volgens haar is moeder zijn geen excuus om niet te sporten. Er ontstond veel ophef over haar uitspraak en velen zagen de foto als een uiting van body shaming.

“Kinderen, stress en een depressie”

Terwijl de fit-mom het idee achter de slogan zelf de wereld in bracht, blijkt ze er achteraf zelf toch nog moeite mee te hebben gehad. Nadat ze van haar echtgenoot scheidde en met een depressie kampte, raakte de fitness-goeroe uit balans. “Kinderen, stress en zelfs een depressie verhinderden mijn doelen. Ik heb vier dagen achter elkaar niet gesport en was vermoeid na een werkdag. Ik ben 4,5 kilo aangekomen sinds die veelbesproken foto. Dus hier ben ik dan”, schreef ze onder een foto van haar ‘nieuwe’ lichaam.

Nieuw lichaam

Hoewel fans niet veel verschil zien, zit Maria na een zwaar jaar sterker in haar vel dan ooit. “Dit is een foto zonder Photoshop, voorbereiding of schaamte. Ik ben bezig om weer mijn kracht te vinden en opnieuw te leren wat het betekent om moedig te zijn.” Ze onthult in het verleden ter voorbereiding op een fotoshoot maar liefst 10 tot 12 weken van tevoren te diëten en haar sportregime aan te sterken als ze niet op het gewenste gewicht zat.

Het heeft ruim een jaar geduurd, maar de fit-mom durft weer volop voor de camera’s te stralen. Ze heeft zelfs een ‘No Excuse’-beweging opgericht, die moeders van over de hele wereld aanmoedigt om gratis groepslessen te volgen. Ook heeft ze haar eigen boek ‘The No More Excuses Diet’ uitgebracht. Want als het aan Maria ligt, mogen er best wel excuses zijn als je uit vorm bent. Maar niet als het op je gezondheid aankomt.

Benieuwd naar de eerste What’s your excuse?-foto? Je ziet het HIER. Hieronder zie je de ‘after’-foto.

Lees ook: Fit-mom toont waarheid achter sixpack

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook