Meisje wordt geweigerd in club, omdat ze ’te dik’ zou zijn

"Ik wil je niet kwetsen, maar je kledingmaat past niet bij het imago dat we willen promoten." Dat kreeg de 20-jarige Bob...

Lees ook

“Ik wil je niet kwetsen, maar je kledingmaat past niet bij het imago dat we willen promoten.” Dat kreeg de 20-jarige Bobbi Jo te horen toen ze voor de deur van de hippe club Libertine stond in het centrum van Londen.

Te dik

Ter ere van haar verjaardag had het meisje een feestje gepland bij de Britse club, maar eenmaal aangekomen, kregen ze het slechte nieuws te horen. De ‘door bitch’ van de club wilde het gezelschap niet binnenlaten, omdat ze – volgens het beleid – te zwaar waren en daardoor niet bij het imago van de club pasten. “Ze keurden ons eerst nog goed met hun ogen, ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Mijn verjaardag was compleet om zeep geholpen. Ach, ik kan hier uiteindelijk nog mee leven, maar ik weet ook dat zoiets een grote impact kan hebben op meisjes die niet zo stevig in hun schoenen staan. Vandaar dat ik dit voorval onder de aandacht wil brengen.”

Viral

Bobbi Jo’s moeder is ook niet te spreken over de handelswijze van de club en uit haar ongenoegen op Facebook. “Ze schaamden zich dood. De manier waarop dit hen werd verteld en de manier waarop ze vervolgens weg werden gestuurd, verschrikkelijk”, schrijft Bobbi’s moeder Deborah in een woedend Facebookbericht. “De opmerking dat je te dik en te lelijk bent voor een discotheek is gewoon discriminatie. Geen wonder dat zoveel meisjes een slecht zelfbeeld hebben.”

Het bericht is bijna 6000 keer gedeeld en een hoop Facebookgebruikers reageren vol ongeloof op de gebeurtenis.

Lees ook: Gigi Hadid reageert op body-shamers

Beeld: Instagram, iStockphoto, Bron: Metro UK, AD

Laatste nieuws

Zie ook