Hoe gaat het nu met Kloontje van het Land van Ooit?

Kloontje het Reuzenkind was toen het Land van Ooit nog bestond toch wel de grote vriendin van ieder kind. Ze werd gespee...

Lees ook

Kloontje het Reuzenkind was toen het Land van Ooit nog bestond toch wel de grote vriendin van ieder kind. Ze werd gespeeld door Natasha van Maanen. Maar wat doet zij tegenwoordig eigenlijk? Het blijkt een echte duizendpoot te zijn!

Mascotte

In haar kleurrijke kleding, twee staartjes, geschilderde aardbei op d’r neus en een groeiende boom op haar hoofd was ze toch wel een soort mascotte van het park. Kloontje stond bekend om haar liefde voor ijsjes, die ze nu overigens nooit meer eet, en liep vaak met knuffel Kos onder haar arm.

Televisie

Naast dat het blije reuzenkind in het park ronddwarrelde, speelde ze ook in de televisieseries genaamd ‘Kloontje het Reuzenkind’ en ‘Kinderen zijn de Baas’. Omdat Kloontje zo bekend was, werd ze door het park als belangrijkste mascotte en promoter gezien. Zo kreeg ze zelfs haar eigen ‘Kloontjes Springparadijs’. En ken je ook nog haar liedje ‘Hallo, ik ben Kloontje en ik ben al 5 jaar. Ik lust heel veel ijzen en ik eet ze door elkaar…’?

Duizendpoot

Natasha begon met de vertolking van Kloontje toen ze 22 jaar was. “Aan het begin was het echt een ding, werkten we er met een heel team aan. Maar na een paar jaar werd het steeds minder. Ik merkte dat ik steeds harder ging schreeuwen en mezelf ging regisseren. Toen was het niet leuk meer”, vertelt ze over de eerste periode dat ze Kloontje speelde. Na haar periode als het Land van Ooit-personage ging ze aan de slag met kleine voorstellingen voor de Efteling en speelde ze zelf ook in één voorstelling. Maar dat is niet het enige, want ze houdt ook nog exposities waar ze de kunstwerken van haar vader tentoonstelt. Een echte duizendpoot dus, maar voor velen zal ze altijd Kloontje blijven.

Benieuwd hoe Kloontje er ongeveer 20 jaar later uitziet? Eén van haar laatste interviews was in 2008, maar qua uiterlijk is de moeder van twee aardig veranderd. Klik hier voor de foto.

Lees ook: Moeder transformeert gehandicapte dochter in een Disney-prinses

Bron: Brabants Dagblad Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook