Bewezen: 6 dingen die met je lichaam gebeuren als je geen seks meer hebt

Het is begrijpelijk dat je soms even geen zin hebt, maar gehele onthouding van seks zou volgens onderzoek niet echt een...
Bewezen: 6 dingen die met je lichaam gebeuren als je geen seks meer hebt

Het is begrijpelijk dat je soms even geen zin hebt, maar gehele onthouding van seks zou volgens onderzoek niet echt een positief effect hebben op je lichaam. Je wordt namelijk gelukkig, slimmer en zelfverzekerder van vrijen, maar wat nou als je het nooit meer zou doen?

Sex is gezond!

Af en toe een beetje rollebollen met je geliefde is dus hartstikke goed voor je gezondheid én natuurlijk ook voor je relatie. En waarschijnlijk kan je je een leven zonder seks ook niet voorstellen. Toch zijn er 6 dingen die er gebeuren met je lichaam als je nooit meer seks zou hebben. Komen ze:

1. Mannen kampen eerder met erectieproblemen
Volgens wetenschappers van het University Hospital in Tampere geldt ‘hoe meer seks, hoe beter’ en dus een kleinere kans op impotentie. Gelukkig blijkt ook dat je vrijen nooit zal verleren, maar als je een lange tijd de liefde niet hebt bedreven dan is de kans groter dat er erectiestoornissen optreden. Dus: duik minstens één keer per week het bed in met je partner.

2. Je bent sneller vatbaar om ziek te worden
Uit onderzoek van Wilkes-Barre Pennsylvania blijkt dat vrouwen die twee keer per week de liefde bedreven een immuunrespons hadden die maar liefst 33 procent hoger lag vergeleken met vrouwen die niks hadden gedaan. Wanneer je dus helemaal geen seks meer hebt, verdwijnen de voordelen als sneeuw voor de zon en ben je vatbaarder voor een verkoudheid of zelfs griep.

3. Je hoeveelheid stress verhoogt
Heb je geen seks, dan heb je meer stress. Althans, dat is ontdekt door kleinschalige studies. Ervaar jij seks als iets waar je ontspannen van wordt? Dan kan het een negatief effect hebben op hoe je met stressvolle situaties omgaat.

4. Je libido word beïnvloed
Zo zou je libido verlagen als je geen seks hebt, maar de meningen hierover zijn verdeeld. Zo beweren sommige experts dat je seksueel actief moet blijven om je libido een boost te geven, terwijl anderen beweren dat het vooral afhangt van je persoonlijke seksuele beleving.

5. Je hersenen gaan erop achteruit
Dit is dus geen grap! Uit heel veel studies is bewezen dat seks goed is voor ons brein en dat regelmatig vrijen ervoor zorgt dat er nieuwe neuronen worden aangemaakt in de hersenen. Staat je seksleven op een heel laag pitje, dan zou dit ook gelijk een negatief effect hebben op je hersenen.

6. Je hebt minder kans op blaasontstekingen en SOA’s
Er zitten natuurlijk ook wat voordelen aan algehele onthouding. Bijna geen kans op SOA’s en vrouwen hebben ook nog eens minder last van blaasontstekingen. Door een vrijpartij komen er in heel wat gevallen bacteriën in de urinewegen. Die problemen heb je dus niet als je je seksleven even op een laag pitje zet, maar eh… Wil je dat?

Bron: HLN.be Beeld: Istock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f8eab04676a6', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });