Dit is de reden dat jij het altijd koud hebt

Het is weer de warme chocolademelk, heel veel kopjes thee drinken, op de bank liggen met kleedje en honderden lagen kled...

Lees ook

Het is weer de warme chocolademelk, heel veel kopjes thee drinken, op de bank liggen met kleedje en honderden lagen kleding over elkaar aandoen tijd. En dat betekent dat het koud is en als jij een persoon bent die het eigenlijk altijd al koud hebt, wordt je daar niet gelukkig van, maar hoe kan dat nu dat jij het altijd koud hebt terwijl iedereen aan het klagen is dat het juist warm is?

Baby, it’s cold

Het is niet één bepaald ding dat er voor zorgt dat jij het koud hebt, maar er zijn wel een paar dingen die de oorzaak kunnen zijn. Komen ze:

1. Girlpower
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen het nu eenmaal eerder koud hebben dan mannen. Dit komt omdat ons vrouwelijke lichaam zorgt dat er altijd voldoende bloed naar de vitale organen stroomt, zoals de hersenen en het hart, maar hierdoor voelen andere lichaamsdelen vaak kouder aan.

2. Niet genoeg slaap
Wanneer je niet genoeg slaapt, kan dat zorgen voor een storing in het deel van je hersenen dat je temperatuur regelt, waardoor je het dus kouder hebt.

3. Te weinig water gedronken
Het is het beautygeheim van elk topmodel: water drinken. En water is dus ook belangrijk voor jouw temperatuur. Zo helpt het om je lichaamstemperatuur te reguleren. Wanneer je dus te weinig water drinkt, zorg je er voor dat dit natuurlijke proces wordt verstoord.

4. Geen spieren
Dit had je misschien niet verwacht, maar spieren houden je warm. Spieren zorgen er namelijk voor dat je op temperatuur blijft en ook geven je spieren je metabolisme een boost. Dat wordt dus de sportschool induiken…

5. Jouw rode bloedcellen zijn niet happy
Een te lage hoeveelheid rode bloedcellen zorgt er daarom voor dat je het chronisch koud hebt. Om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt moet je op een aantal dingen letten. Zo kan het namelijk zijn dat je niet voldoende vitamine B12 of ijzer binnenkrijgt, beide heb je nodig zodat de rode bloedcellen hun werk goed kunnen doen. Hoe krijg je ze binnen? Door het eten van vis, spinazie, zuivel en rood vlees.

Lees ook: Onthuld: Waarom je in de winter zo moeilijk opstaat

Bron: NSMBL Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook