Baby met gigantische tong kan voor het eerst lachen

De 16 maanden oude baby Paisley werd getroffen door een zeldzame aandoening; haar tong was twee keer zo groot als h...

Lees ook

De 16 maanden oude baby Paisley werd getroffen door een zeldzame aandoening; haar tong was twee keer zo groot als haar mond. Na een ingrijpende operatie, kon het meisje voor het eerst haar lach laten zien.

Gigantische tong

Het meisje werd geboren met het Beckwith-Wiedemannsyndroom, een zeldzame aandoening die 1 op de 11.000 baby’s wereldwijd treft. Daarmee was haar tong vele malen groter dan normaal. Om te voorkomen dat Paisley door haar grote tong zou stikken, moest ze de eerste weken aan de beademing doorbrengen. Ook stond haar tong in de weg om normaal te kunnen eten en drinken. “Haar tong stak er voortdurend uit. Het leek alsof er een tong van een volwassene in de mond van een baby zat”, vertelt moeder Madison.

Doorbraak

Hoe sneller de operatie om de tong kleiner te maken, des te beter, adviseerden artsen. Toch leek de eerste operatie geen succes. Hoewel delen van de tong weggesneden werden, groeide het na een tijdje toch weer aan. Met de tweede operatie kwam er toch een doorbraak. Er werd een groter deel van de tong verwijderd, waardoor hij weer in Paisley’s mond paste. Voor de eerste keer kon het meisje haar lach laten zien.

“Ik kon het niet geloven toen ik haar zag. Om haar te zien lachen, betekent veel voor ons.” Volgens Madison is Paisley een hele andere baby geworden. “Ze lacht veel en kan zelfs al bijna haar eerste woordjes zeggen. Voorheen kon ze dat niet, omdat haar tong dat in de weg stond.” Paisley hoeft voorlopig geen operaties te ondergaan en het kleine meisje kan nu volop van haar leventje genieten. De beelden voor en na de operatie zie je *HIER*.

Lees ook: Deze baby gaat he-le-maal viral vanwege haar uiterlijk

Bron: Mirror, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook