Onderzoek: Deze bijwerking van de pil zag je zeker niet aankomen

Slik jij de pil? Dan ben je zeker niet de enige, want het is nog steeds het meest populaire anticonceptiemiddel in Neder...

Lees ook

Slik jij de pil? Dan ben je zeker niet de enige, want het is nog steeds het meest populaire anticonceptiemiddel in Nederland. Grote kans dat je de bijsluiter weleens een globaal hebt doorgelezen en de bekendste bijwerkingen op kunt noemen. Maar nu hebben we een bijwerking van de pil gevonden die je waarschijnlijk nog niet kende.

Onderzoek

Uit onderzoek van Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health blijkt dat de pil nóg een onverwachte bijwerking heeft; het zou je kunnen helpen aan de griep te ontkomen. De studie wijst uit dat een verhoging van progesteron de functionaliteit van het immuunsysteem aanzienlijk verbetert, wat betekent dat je waarschijnlijk ontkomt aan de griep, als je een pil slikt die progesteron bevat. Progesteron wordt vaak gevonden in de gecombineerde pil én in de mini-pil. Let wel: De wetenschappers gebruikten muizen om hun onderzoek op te testen. Er moeten daarom nog meer tests uitgevoerd worden, om te bepalen of dit ook van toepassing is op mensen. If so… dan klinkt het in ieder geval als een voordeel. Vooral in deze tijd van het jaar!

Lees ook: Wat je echt moet weten over de pil

Bron: Bustle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook