Heftig: Vrouw breekt zwangerschap af om broer te redden

De 24-jarige Yang Li stond tijdens haar zwangerschap voor een wel heel moeilijke keuze. Eentje die rechtstreeks uit Soph...

Lees ook

De 24-jarige Yang Li stond tijdens haar zwangerschap voor een wel heel moeilijke keuze. Eentje die rechtstreeks uit Sophie’s Choice leek te komen.

Keuze

Er werd vorig jaar lymfeklierkanker gediagnosticeerd bij de broer, Yang Jun, van Yang Li. De artsen vertelden hem dat zijn enige kans om te overleven een beenmergtransplantatie was en zijn zus was de perfecte match. De vrouw stemde in met de ingreep, maar toen ze om de tafel zat met de experts kreeg ze een enorme klap te verwerken. De kans was groot dat de behandeling negatieve invloed zou hebben op haar kind. Ze moest daarom kiezen voor haar ongeboren kind of om het leven van haar broer te redden.

Onmogelijk

Met de support van haar man en schoonfamilie, maakte Yang de onmogelijke keuze. Ze koos voor het leven van haar broer – en kreeg met 12 weken een abortus, zodat zij een beenmergtransplantatie kon ondergaan. De doktoren zullen de transplantatie binnenkort uitvoeren, wanneer Li’s lichaam volledig hersteld is. Het nieuws maakt de tongen flink los en de meningen lopen flink uiteen. Zo vindt de één het een heel onbaatzuchtige keuze van de vrouw om de transplantatie te ondergaan, terwijl anderen vinden dat haar broer haar keuze nooit had moeten accepteren.

Lees ook: Wait what? Deze vrouw is al 17 maanden zwanger

Bron: Daily Mail, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook