Het eetdagboek van zangeres Lisa Michels

Lisa Michels (25) is zangeres, YouTube'er en presentatrice. Ze eet zo gezond mogelijk, maar af en toe zondigen met choco...

Lees ook

Lisa Michels (25) is zangeres, YouTube’er en presentatrice. Ze eet zo gezond mogelijk, maar af en toe zondigen met chocola of pizza moet kunnen.

MAANDAG
Ik begin met een groot glas water en een half glaasje ongezoet appelsap meteen eetlepel puur aloë-vera-sap en een vitamine C-kauwtablet. Dan een shake van 200 ml vers bloedsinaasappelsap met twee schepjes Sunwarrior proteïne-poeder, lijnzaad, chiazaad en spirulina-poeder. Ik lunch bij SBS. Ik ga altijd helemaal los op alle groentes en sla. Dit keer neem ik geroosterde paprika’s, rauwe rodekoolsalade en gegrilde aubergine. Gemixte sla met tomaat, komkommer en een paar blokjes fetakaas met wat honingmosterd-dressing en kikkererwten. Tussendoor een cappuccino, groene thee en water. ’s Avonds: gewokte groenten in ketjap met tofu, bami en wat pindasaus.

DINSDAG
Ontbijt: kamillethee en dezelfde shake als gisteren. Omdat ik Show Update opneem vind ik dit een makkelijk en voedzaam ontbijt. Ook vandaag kan ik de diversiteit aan groentes niet weerstaan. Als diner vegetarische kipstukjes met geroosterde paprika en venkel uit de oven, gebakken witlof en notenrijst. Als toetje een stukje pure chocola en thee. ’s Avonds werk ik m’n mail bij en edit m’n YouTube-video af.

WOENSDAG
Ik ontbijt met water met citroensap en een half glaasje appelsap met een eetlepel puur aloë-vera-sap. Dan sojayoghurt met verse stukjes mango en blauwe bessen, lijnzaad, zonnebloem-pitten en chiazaadjes. Daarna op de fiets naar SBS. Als lunch geroosterde paprika’s, gegrilde aubergine en courgette, en gemixte sla met tomaat, komkommer en wat blokjes feta met pestodressing en kikkererwten. ’s Avonds een broodje vegetarische hamburger, belegd met sla, tomaat en een zelfgemaakt sausje op basis van ketchup, yoghurtmayo, en uitjes.

DONDERDAG
Ontbijt: water en een shake. Op mijn werk lunch ik met sla met tomaten, komkommer, linzen, geroosterde paprika en honingmosterddressing. Als avondeten de leftovers van dinsdag. Ik heb een borrel van SBS en m’n YouTube-video komt online, dus daar moet ik nog wat werk voor verrichten.

ZATERDAG
Ik neem een groot glas groene thee met ginseng, een bak sojayoghurt met verse stukjes mango en blauwe bessen, lijnzaad, zonnebloempitten en chiazaadjes. Na m’n ontbijt rijd ik voor een signeersessie naar België. De lunch is erbij ingeschoten, maar ik krijg een heerlijke chocolademuffin. Daarna bezoek ik mijn opa en neem drie toastjes met surimisalade. Ik drink veel water. ’s Avonds eet ik sushi.

ZONDAG
Ik start de dag met een glas appelsap, een kop thee en havermoutpannenkoekjes bestrooid met agavesiroop en wat kaneel. Vandaag heb ik een grote to-do-lijst: nieuwe YouTube-video opnemen en editen en liedjes repeteren voor aankomende optredens. Ik lunch met twee speltcrackers met avocado en hummus. Weinig tijd om te koken, dus ’s avonds geniet ik van een halve pizza met tomaat, spinazie en Parmezaanse kaas.

Hoe gezond eet zij?

Judith Rolf (peervoeding.nl): “Uitgaande van je eetdagboek eet je gezond en bewust. Het eiwitpoeder in de shake is gemaakt van plantaardige eiwitten uit bruine rijst. Dit is vaak goed opneembaar voor
je lichaam en geeft langdurig energie. Kijk wel of deze shake niet te zwaar is om te verteren. De shake is aangevuld met superfoods zoals chiazaad en spirulina. Daarnaast gebruik je aloë vera. Gezond, maar bedenk wel dat dit een marketingnaam is. Alle groenten die jij graag eet zijn net zo super. Je ziet er gezond en energiek uit en dat heeft vast ook te maken met je eetgewoonten.”

Reactie Lisa: “Leuk om de feedback op m’n eetdagboek zo terug te lezen. Dat de shake zwaar valt heb ik nog niet ervaren. Vaak luister ik naar m’n lichaam en als ik voldaan ben, stop ik gewoon met eten of drinken.”

Laatste nieuws

Zie ook