Hardwell: ‘Sex met fans is niet m’n ding’

Hij is deejay nummer één van Nederland en staat deze week op het Amsterdam Dance Event. Robbert van de Corput, zoals H...

Lees ook

Hij is deejay nummer één van Nederland en staat deze week op het Amsterdam Dance Event. Robbert van de Corput, zoals Hardwell eigenlijk heet, over sex, drugs & rock ’n roll.

Seks

Een deejay staat voor de buitenwereld op een soort voetstuk. En daar horen ook dames bij die je de liefde verklaren. “Ik zie alle uitersten: van vrouwen die hele liefdesbrieven op de post doen tot dames die zich letterlijk aanbieden. Het ene is natuurlijk heel romantisch en het andere meer van: hé, neem mij maar mee. Sommige vrouwen zijn schaamteloos. Dan denk ik wel: Wat is er gebeurd met je zelfrespect? Ik vind zulke types niet interessant, het heeft zo weinig diepgang. Voor mij dus geen groupies. Sex met fans is niet m’n ding.”

Had had tot voor kort een relatie, maar dat is over. “De drukte heeft er toe bijgedragen dat het uitging. Het is heel moeilijk te combineren en je hebt bijna geen sociaal leven als je altijd op reis bent. Hoe vaak je ook contact houdt: als je in Australië zit, gaat de een naar bed en staat de ander op. Dus je leeft letterlijk langs elkaar heen. En dan had ik ook nog eens een vriendin die fulltime werkt. Als zij naar bed ging, was ik springlevend en ging ik de studio in. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor je relatie.”

Of hij op een nieuwe relatie zit te wachten? “Ik ben nu vier, vijf maanden vrijgezel en sindsdien was ik alleen maar op reis. Dus ik ben helemaal niet bezig met de liefde. Ik vind het wel prima zo, ik wil even focussen op mezelf en mijn carrière en lekker veel muziek maken.”

Drugs

De party scene staat bekend als een wereld waarin veel drugs worden gebruikt, volgens Hardwell niet helemaal terecht. “Ik vind het jammer dat dancefeesten altijd worden gekenschetst als drugsfeesten, terwijl op festivals als Lowlands misschien nog wel meer wordt gebruikt. De meesten van ons blijven er juist van weg. Ik kan de deejays die ik weleens iets heb zien gebruiken op de vingers van één hand tellen.”

Of-ie zelf gebruikt? “Zelf heb ik nog nooit drugs geprobeerd. Mensen vragen wel eens aan mij: ‘Wil je dan niet weten wat het is?’ Nee dus, ik ben er oprecht bang voor. Dus ik zal het nooit doen. Ik heb al moeite genoeg om mezelf nuchter onder controle te houden, laat staan als ik een pil op heb, haha.”

Rock ’n roll

Voor de buitenwereld lijkt zijn leven alleen maar glitter en glamour, maar niets is minder waar. “Voor mij is het is vooral keihard werken, alleen maar reizen, reizen en bijna niet slapen. Soms zeggen mensen tegen mij: ‘Hoe kun je zo wit zijn, je hebt de hele zomer op Ibiza gezeten!’ Dan begrijp je het dus niet! Ik lig niet in de zon totdat ik moet gaan draaien. Ik vlieg elke dag, leef ’s nachts, dus ik ben allang blij als ik overdag een keertje kan slapen. Ook van de landen waar ik kom, zie ik vrijwel niets.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia, die vanaf vandaag in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook