Transformatie van fit girl heeft bijzondere boodschap

In de wereld van filters is niet alles op social media wat het lijkt. Je kunt jezelf zo mooi – of lelijk - maken als je...

Lees ook

In de wereld van filters is niet alles op social media wat het lijkt. Je kunt jezelf zo mooi – of lelijk – maken als je zelf wil. Ook bij de foto’s van fit girls worden steeds meer vraagtekens gezet, want is het allemaal wel echt? De Finse Sara Puhto laat zien dat dat niet altijd het geval is.

Before & after

Sara laat op Instagram zien hoe misleidend sommige foto’s kunnen zijn. De healthy girl postte op haar pagina een voor en na foto van haar lichaam, waarbij ze op de ene foto een stuk strakker is dan op de ander. En hoewel je zou denken dat er maanden tussen de twee foto’s in heeft gezeten, waren het slechts een paar seconden.

Fluffy

“Ik weet zeker dat iedereen weleens een slechte dag heeft. Toen ik vanochtend opstond, keek ik naar mezelf en voelde ik me een beetje fluffy”, vertelt Sara in een interview met Hello Giggles. “Wat ik bedoel te zeggen is dat je lichaam dagelijks, zelfs per uur, schommelt. Ieder lichaam ziet er anders uit en ook heeft iedereen een percentage lichaamsvet. Je lichaam ziet er al snel anders uit in verschillende poses of hoeken en of je aanspant of er lekker relaxt bij staat. Dat kan soms een vertekend beeld geven”, aldus Sara. Ze post dan ook gerust foto’s op Instagram van haar ‘mindere’ dagen, waarbij ze laat zien dat lang niet alles op social media ‘echt’ is.

Eerder liet fitness-guru Emily Skye ook al zien dat ze er heus niet altijd ‘perfect’ uitziet. Lees haar verhaal hier.

Bron: Hello Giggles Beeld: Instagram, Istock

Laatste nieuws

Zie ook