Instagram komt met bijzondere functie

Volgens de World Health Organization leven er op deze wereld ongeveer 350 miljoen mensen die kampen met een depressie. D...

Lees ook

Volgens de World Health Organization leven er op deze wereld ongeveer 350 miljoen mensen die kampen met een depressie. Deze groep bestaat uit mensen van alle leeftijden. Omdat dit onderwerp nog altijd gevoelig ligt, bedacht Instagram een nieuwe functie.

Social media

Instagram werkt nauw samen met organisaties als ‘the National Eating Disorders Association’ en ‘the National Suicide Prevention Lifeline’ en wilde door het hoge aantal mensen iets doen. Doordat ze bij één van de grootste social media-platforms behoren is hun bereik erg groot en dat was voor het bedrijf dan ook een extra motivatie om een steentje bij te dragen.

Hulp

Met deze nieuwe optie kunnen gebruikers geheel anoniem een foto markeren wanneer ze denken dat iemand hulp nodig heeft. De desbetreffende persoon zal dan een bericht ontvangen waarin staat “Iemand zag één van je posts en denkt dat je misschien door een moeilijke tijd heen gaat. Als je hulp nodig hebt, zijn wij hier om je te helpen”. Als de persoon dan daadwerkelijk hulp wil aanvaarden, krijgt hij of zij meerdere opties aangeboden.

Chief Operational Officer Marne Levine: “Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om je te laten weten dat je omringd bent met mensen die om je geven, juist op de momenten dat je het nodig hebt”.

Lees ook: Vrouw bezorgt internet tranen met krachtige foto’s over depressie

Bron: Hello Giggles Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook