Plus-size model verliest ruim 100 kilo, krijgt nu doodsbedreigingen

Plus-size model Rosie Mercado verloor maar liefst 108 kilo. Ze kon haar geluk niet op met de grote overwinning, maar daa...

Plus-size model Rosie Mercado verloor maar liefst 108 kilo. Ze kon haar geluk niet op met de grote overwinning, maar daar dachten fans anders over.

Doodsbedreigingen

Onlangs deelde het model een before– en after-foto van haar geweldige transformatie. Dat viel echter niet bij iedereen in de smaak. “Ik kreeg haatmails van fans. Ze zeiden dat ik van een brug af moest springen”, vertelt ze aan TMZ. Rosie verklaart dat vetactivisten achter de bedreigingen zitten; mensen die niet blij zijn met haar enorme gewichtsverlies en de manier waarop ze het via social media kenbaar maakte.

Maatje nul

Rosie besloot af te vallen na een opmerking van een stewardess. Die deelde haar mee dat ze er in het vervolg een tweede stoel bij moest kopen, omdat ze te groot was. Maar sommige fans denken dat ze het doet om een maatje nul te krijgen, wat niet waar is. “Voor mij is mijn gewichtsverlies een bevrijding van alle beperkingen die mijn oude lichaam me oplegde.”

Toch trekt het model zich niks van de doodsbedreigingen aan. “Ik schenk er geen aandacht aan. Het is een persoonlijke keuze geweest, en bij elke verandering moet je gewoon dealen met het goede en slechte dat op je afkomt. At the end of the day ben ik gewoon gelukkig.”

Lees ook: Vrouw lijkt tien jaar jonger na transformatie

Bron: HLN.be, Metro, Beeld: iStock

Laatste nieuws