RTL reageert op de volgens velen schokkende GTST-scène

Gisteren ontstond er ophef over een scène uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat één van de hoofdrolspelers zich met een...

Lees ook

Gisteren ontstond er ophef over een scène uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat één van de hoofdrolspelers zich met een mes snijdt, zou volgens kijkers geen goed voorbeeld zijn. RTL reageert.

Ophef

In de aflevering van afgelopen woensdag was te zien hoe hoofdrolspeler Rover Dekker zichzelf met een mes bezeert. In de verhaallijn kampt hij met automutilatie en doet zichzelf opzettelijk pijn. Ouders zijn bezorgd dat jongere kijkers een voorbeeld kunnen nemen aan de Meerdijk-inwoner. Meerdere kijkers vonden de scène dan ook niet gepast en lieten dat op Twitter blijken. “Zelfs automutilatie is een onderwerp in GTST. Dat kun je dus ook al niet meer kijken met een kind…” luidde één van de reacties.

Reactie

RTL heeft inmiddels op de opheft over de scène gereageerd: “We realiseren ons dat sommige verhaallijnen mogelijk impact hebben op de kijkers. Onze thema’s zijn vaak uit het leven gegrepen en worden binnen een bepaalde context gebracht. De schrijvers proberen thema’s daarom altijd respectvol in de serie te verweven en er zorgvuldig mee om te gaan.”

Het is niet de eerste keer dat de populaire soap onder vuur komt te liggen. Eerder deze maand vielen pikante seksscènes verkeerd in de smaak. Meer daarover lees je hier.

Bron: Superguide, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook