Bizar: Baby wordt twee keer geboren

Alle pasgeboren baby's zijn natuurlijk wondertjes, maar de kleine Lynlee Hope is pas echt een (medisch) wonder! Het klei...

Lees ook

Alle pasgeboren baby’s zijn natuurlijk wondertjes, maar de kleine Lynlee Hope is pas echt een (medisch) wonder! Het kleine meisje is namelijk twee (!) keer geboren. Huh?! Dit is misschien wel het meest bizarre bevallingsverhaal dat je ooit zult horen.

Zeldzame ziekte

Tijdens de 16e week van de zwangerschap van moeder Margaret Boemer werd het duidelijk dat er iets heel erg mis was met het kindje. De baby had namelijk sacrococcygeal teratoma. Hierbij groeit er een tumor uit het stuitbeen van het kindje, maar deze was enorm zeldzaam. Als ze het zouden laten zitten, zou dit ernstige gevolgen hebben voor het kindje.

Dubbel dubbel

Margaret: “Bij 23 weken begon de tumor hartfalen te veroorzaken bij de baby. Het was kiezen tussen de tumor het leven van mijn kindje over laten nemen of proberen haar te redden. Een gemakkelijke keus, we wilden haar leven geven”. De artsen kwamen daarom met een briljante manier van opereren, waarbij het kindje uit de baarmoeder wordt gehaald en geopereerd wordt. Na de operatie werd ze weer teruggestopt in de baarmoeder. Twaalf weken later werd het meisje, met behulp van een keizersnede, weer ter wereld gebracht.

Acht dagen na haar geboorte werd ze nogmaals geopereerd aan de tumor, maar maakt het nu naar omstandigheden goed. Het verhaal van haar moeder lees je hieronder.

Lees ook: Heftig: Man verkoopt baby op Ebay en onthult nu de bizarre reden

Bron: Metro Holland, Facebook, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook