Dit is het thema van het Met Gala 2017

Ging iedereen vorig jaar nog gekleed volgens de dresscode 'Tech White Tie', wordt het thema van het Met Gala komend...

Lees ook

Ging iedereen vorig jaar nog gekleed volgens de dresscode ‘Tech White Tie’, wordt het thema van het Met Gala komend jaarRei Kawakubo / Commes des Garçons’.

120 stukken

Tijdens de show zullen er 120 Commes des Garçons stukken voor vrouwen worden geshowd. De kledingstukken die tentoon worden gesteld komen uit collecties vanaf 1981, het jaar dat het modemerk werd opgericht. Het zal de eerste monografie-tentoonstelling van een levende ontwerper in het museum zijn sinds de show van Yves Saint in 1983.

Invloedrijke designer

Volgens Time is de keuze voor ontwerper Rei Kawakubo bijzonder, aangezien ze als een nogal terughoudend type wordt gezien en interviews en foto’s met regelmaat weigert. “Rei Kawakubo is één van de meest belangrijke en invloedrijke designers van de afgelopen 40 jaar. Door ons uit te nodigen om mode te herzien als een platform voor constante creatie, recreatie en hybride, heeft ze de esthetiek van onze tijd gedefinieerd”, aldus musuem curator Andrew Bold.

Het is nog afwachten tot 1 mei 2017 om te zien hoe de celebs gekleed komen. Neem daarom hier nog even een kijkje bij de best and worst dressed looks van het afgelopen jaar.

Lees ook: H&M gaat samenwerking aan met kunstenaar Alex Katz

Bron: Time Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook