Verloving van 11- en 12 jarige baart opzien

Er is online veel ophef ontstaan nadat de Egyptische Nasser trots het nieuws bekendmaakte dat zijn 12-jarige zoon Omar i...

Lees ook

Er is online veel ophef ontstaan nadat de Egyptische Nasser trots het nieuws bekendmaakte dat zijn 12-jarige zoon Omar in het huwelijksbootje zal stappen met zijn 11-jarige nichtje Gharam.

Opmerkelijk nieuws

Tijdens het huwelijk van zijn oudste zoon, verraste de vader de gasten met ander opmerkelijk nieuws: ook zijn jongste zoon was verloofd. Geen enkele gast keek er raar van op en terwijl het in Egypte strafbaar is om voor de leeftijd van 18 te trouwen. Nadat het nieuws in een locale krant verscheen, werd er in het land geschrokken gereageerd en ging het verhaal al snel de wereld rond.

Vrij man

Nasser snapt de ophef niet zo. Hij heeft laten weten dat het ‘slechts’ een verloving is en de twee niet zullen trouwen tot ze 18 zijn. “Ik ben een vrij man en heb niks fout gedaan”, vertelde hij aan een krant. “Omar houdt zoveel van Gharam dat hij altijd heeft gezegd dat hij met haar zal trouwen en ze gedragen zich beiden een stuk ouder dan ze zijn.”

Zwaar opgemaakt

Nadat er foto’s van het jonge stel opdoken, barstte de bom pas echt. Ze zitten samen in de auto, hij in een donkerblauw pak, zij zwaar opgemaakt in een witte jurk, hoge hakken en met een tiara op haar hoofd. Volgens velen absoluut niet gepast voor kinderen. Je ziet de foto hieronder.

Bron: Washington Post, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook