Zo kom je erachter wat de probleemzones van jouw huid zijn

Veel vrouwen kampen met huidproblemen, maar weten vaak niet wat ze er tegen moeten doen. Dat is nu verleden tijd, want v...

Lees ook

Veel vrouwen kampen met huidproblemen, maar weten vaak niet wat ze er tegen moeten doen. Dat is nu verleden tijd, want volgens deze simpele trick kom je er heel snel achter wat jouw probleemzones zijn én hoe je het moet oplossen.

Alfabet

Er zijn meerder factoren die invloed hebben op de kwaliteit van jouw huid, denk bijvoorbeeld aan de schade die zon en roken aanrichten. Volgens dermatoloog Dr. Justine Hextall van The Harley Medical Group is er een heel simpel trucje om te zien wat je huid nodig heeft en dat heeft alles te maken met… Jawel, het alfabet.

Ze onthult dat als je de letters W, A, U, H en M als een soort template gebruikt, je precies kunt zien wat er mis is met je huid en wat je er tegen kan doen.

Letter M

Problemen: pigmentatie voorhoofd en wangen, rimpels onder de ogen

Als je problemen in de vorm van een ‘M’ hebt, is er een grote kans dat dit door de zon komt. Met deze problemen kunt je volgens experts het beste een hoge factor zonnebrand gebruiken. Ook in de wintermaanden!

Letter W

Problemen: gewichtsverlies, holle wangen, duidelijke kaaklijn

Wanneer je besluit om af te vallen, is dit vaak ook goed in je gezicht terug te zien. Doordat je afvalt, wordt je gezicht ook anders. Dit geldt ook voor het ouder worden. Je kunt hiervoor laserbehandelingen ondergaan of dingen als botox gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het ouder worden te omarmen.

Letter A

Problemen: lijntjes onder de mond, donkere kringen onder de ogen, verlies van volume bij de neus- en lippen

Het is algemeen bekend dat roken niet goed voor je gezondheid is. Roken richt je huid enorm veel schade aan. Om deze problemen op te lossen is dus de beste tip om te stoppen met roken.

Letter U

Problemen: onderkin, gezwollen wangen

Bij het ouder worden komt vaak ook het toenemende gewicht om de hoek kijken. Het enige wat je hier tegen kunt doen is gezond eten en genoeg sporten.

Letter H

Problemen: donkere kringen, holle wangen

Als je last hebt van slaaptekort, is dit vaak de volgende dag terug te zien in de kringen onder je ogen en wat hollere wangen. Om dit niet erger te maken, is het van belang elke avond je gezicht goed schoon te maken. Zorg er voor dat je je gezicht daarna altijd insmeert met een olie of serum. En ga op tijd naar bed voor een schoonheidsslaapje.

Lees ook: Waarom beautybloggers massaal kurkuma over hun gezicht smeren

Bron: Daily Mail Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook