Gaia Aikman (The Bodyguard, TVOH) speelt de hoofdrol van Nala in de musical The Lion King, die op 30 oktober in première gaat. Dit eet zij in een week.
MAANDAG
Na mijn ochtendritueel duik ik de keukenkast in voor een snel ontbijtje van chocoladecruesli met magere kwark, een kiwi gold en een glas water. Daarna ga ik de deur uit om de Lion King-bus te pakken naar de repetities in Aalsmeer. Als tussendoortje neem ik gummibeertjes en een Natural notenbar. Om half drie staat het lunchbuffet klaar. Ik kies voor boeufbourguignon met rijst, pastasalade met avocado, verse sinaasappelsap en kersenyoghurt. ’s Avonds kook ik spaghetti met pittige tomatensaus, rode en gele paprika, champignons, kip en mozzarella.
DINSDAG
Ik begin de dag met een kiwi en een boterham met aardbeienjam. Tijdens een meeting drink ik verse muntthee en vers sinaasappelsap. Daarna ga ik de mist in wanneer mijn lieve collega Sacha me opwacht met een groot stuk Red Velvet cake. Alsof dat niet genoeg geluk op een bordje is, spot ik spareribs in de kantine. Gaia + taart + spareribs = halleluja! Na de repetitie vind ik mijn vriend thuis uitgeteld op de bank. Wat gebeurt er als je allebei moe bent en geen zin hebt om te koken? Inderdaad... Thuisbezorgd. We gaan voor sushi, kip teriyaki spiesjes en zeewiersalade.
WOENSDAG
Mijn ontbijt is chocoladecruesli en magere kwark. Tussen de middag eet ik drie rösti’s met kip ketjap en paprika. Tussendoor snack ik met een stukje Tony Chocolonely. Voor het avondeten pakken we toch maar weer de telefoon erbij. Niet voor sushi, maar voor een heerlijke Ceasar salad van FeelFood.
DONDERDAG
Ik weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Alleen had ik dan nét wat eerder moeten opstaan. Dus drink ik aan het einde van de ochtend twee glazen verse jus met een Liga granenbreak. Onderweg naar de repetities eet ik een boterham met kaas en pittige kip spread. Bij thuiskomst blijkt Jesse de keukenprins te hebben uitgehangen: een homemade hamburger met tomaat, sla, truffelmayonaise en ketchup. Later krijg ik last van midnight cravings, maar er zijn geen snacks in huis. Dan maar een mini salade van tomaat en sla.
VRIJDAG
Vandaag heb ik een vrije dag. Ik sta vroeg op om een ontbijtje te maken voor mijn vriend: verse croissantjes, aardbeienjam, kaas, verse sinaasappelsap en een minisalade tomaat/bladsla. Daarna ploffen we op de bank met wat truffelkruidnoten en chips om een paar afleveringen van New Girl en Stranger Things te kijken op Netflix. In de avond maak ik lasagnette met komkommersalade.
ZATERDAG
Vandaag begin ik met vanilleyoghurt met aardbeien en cruesli, een kiwi en een glas water. Daarna ga ik de bus in voor alweer de laatste dag van de repetitieweek. Tijdens de lunch kies ik voor brood met een boerenomelet en
een schaaltje kibbeling met knoflooksaus. ’s Middags hebben we een borrel. Daarna is er een BBQ bij mijn lieve collega Barry Beijer thuis, met vlees, salades, stokbrood met kruidenboter, sausjes, wijntjes, biertjes, noem maar op. Kortom: het is een dag vol eten en drinken.
ZONDAG
Vandaag ben ik lekker laat opgestaan, omdat het laat werd gisteren. Mijn ontbijt bestaat uit brood met filet americain, rucola en zout en peper. In de avond spelen mijn ex-collega’s Carolina Dijkhuizen en Zjon Smaal hun laatste voorstelling in The Bodyguard en dat mag ik natuurlijk niet missen. We drinken een drankje en rijden daarna regelrecht door naar de KFC drive-through voor hotwings en friet.
Hoe gezond eet zij?
Voedingskundige Astrid Smeets (voedingscentrum.nl): “Gaia eet elke dag vlees en op een aantal dagen wel twee maaltijden mét. Zo veel heb je echt niet nodig, bovendien is minder vlees eten ook minder belastend voor het milieu. Probeer eens om één keer in de week een maaltijd met bonen of noten te maken, dat zijn prima vervangers. Ontbijten is een goede start van de dag, dus ga daar mee door! Verder valt op dat ze vaak sinaasappelsap drinkt, maar daarvoor geldt dat vers niet heel veel beter is dan uit een pak. Het beste is om op fruit te kauwen in plaats van het te drinken. Dan zit je er voller van en zitten alle voedingsstoffen en vezels er nog in.”
Reactie Gaia: “Over het algemeen eet ik eigenlijk alles. De ene week wat meer vlees dan de andere week. Ik probeer wel te variëren met vis. Maar een hele maaltijd vervangen? Hmm...”