De pil is naar verluidt goed voor sporters

Dacht je dat de pil alleen functioneert als middel tegen de zwangerschap of om je menstruatie te regelen? Dan heb je het...

Lees ook

Dacht je dat de pil alleen functioneert als middel tegen de zwangerschap of om je menstruatie te regelen? Dan heb je het fout! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de pil ook een positief effect heeft op de sporters onder ons, schrijft Women’s Health.

Sporty spice

De pil is natuurlijk vaak negatief in het nieuws vanwege de mankementen en risico’s die het vertoont. Maar er zitten niet alleen negatieve kanten aan de pil. Uit onderzoek dat is gepubliceerd in de Women’s Health blijkt dat de pil knieletsel kan voorkomen. “Hoe dan?” zul je denken. Het is namelijk zo dat het hormoon oestrogeen, dat op zijn hoogtepunt is tijdens de menstruatie, het collageen in je lichaam kan verminderen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het bindweefsel in je knie zwakker wordt en je meer risico hebt om letsel op te lopen. Voornamelijk bij het sporten.

Cijfertjes

Uit het onderzoek blijkt dat de pil de oestrogeenlevels reguleert en dus ook zorgt dat er geen pieken zijn. Hierdoor is er dus minder oestrogeen, en ook minder kans op knieblessures. Ook hebben de onderzoekers gegevens van verzekeringen onderzocht van 23.428 vrouwen. 18% van de pilgebruiksters bleek minder kans te hebben op knieblessures dan vrouwen die niet de pil slikten.

Lees ook: Meisje deelt foto’s operatieve verwijdering dildo uit haar kont

Bron: Women’s Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook