Robin Martens over haar deelname aan Dance, Dance, Dance

GTST-ster Robin Martens won eerder deze maand Dance Dance Dance. Reden genoeg om bij te praten met de actrice die haar g...

Lees ook

GTST-ster Robin Martens won eerder deze maand Dance Dance Dance. Reden genoeg om bij te praten met de actrice die haar grote droom – danseres worden – eindelijk zag uitkomen.

Ongeluk

Ze won aflevering achter aflevering en ging als grote winnares naar huis. Maar zo goed als het op tv ging, zo pijnlijk was het achter de schermen. “Helaas kreeg ik voor de start van Dance, Dance, Dance een auto-ongeluk. Ik bracht tussen de opnames van GTST door kleding terug naar het World Fashion Centre en werd aangereden. In shock kwam ik weer op de set en ben direct naar het ziekenhuis gegaan. Ik kreeg te horen dat ik de kenmerken had van een whiplash. Ik heb allemaal scheurtjes in mijn nekspier. Ik zag mijn droom voor de tweede keer instorten. En dat wilde ik niet.”

Waar een wil is, is een weg

“Toen een arts me vertelde dat mijn deelname aan het programma geen blijvende beschadigingen kon aanrichten, ben ik ervoor gegaan. Jandino zag me een keer huilen op de gang. Ik heb hem verteld dat ik door een auto-ongeluk soms last had van mijn nek. Natuurlijk gaat mijn gezondheid altijd voor. Maar ik wilde het zo graag. Ik slikte regelmatig Ibuprofen en Paracetamol om de pijn aan te kunnen. Met warmtespray ging ik de deur uit, een dikke sjaal om, tijgerbalsem in mijn tas en ik wilde elke dag gemasseerd worden, dat gaf verlichting.”

Niet te stoppen

Maar stoppen, dat is niet voor Robin weggelegd. “Nooit. Ik ben echt een doorzetter. Niets kan me breken. Maar natuurlijk was ik soms bang. Straks breek ik dingen. Scheurt er iets. Maar dat kan iedereen overkomen. Het trainen is zo intensief dat blessures op de loer liggen. Ik heb alles kunnen doen zoals ik het wilde en we hebben gewonnen.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia, die vanaf vandaag in de winkel ligt.

Tekst: Agnes Hofman, Fotografie: Martijn Senders

Laatste nieuws

Zie ook