Ugly shoes zijn weer hip

Met Alexa Chung als de art director van UGG en ontwerper Christopher Kane die Crocs weer trending weet te maken, li...

Lees ook

Met Alexa Chung als de art director van UGG en ontwerper Christopher Kane die Crocs weer trending weet te maken, lijken ‘ugly’ shoes een comeback te maken. Maar hoe komt dat toch?

Ugly is trending

Fashionable turned comfortabel. Zo zouden er dit jaar meer sneakers verkocht worden dan hakken en de Birkenstock was deze zomer de meest gezochte schoen op Google. Massaal liepen it-girls tijdens fashion week rond op oldskool Vans, terwijl op de catwalk Crocs in een nieuw jasje werden gestoken. Maar ook designers als Maison Margiela, Balenciaga en Rihanna –voor de Fenty x Puma collectie – kozen niet zozeer voor een glamorous design, maar juist voor een simpele, platte schoen die comfortabel zit.

Maar hoe komt het dat ugly shoes weer zo gewild zijn? Het antwoord is heel eenvoudig. De grenzen van wat we wel of niet smaakvol vinden beginnen steeds meer te verschuiven. Zo wist Vetements een doodnormaal trainingspak weer hip te maken. Met schoenen die we niet zo snel mooi vinden, kunnen designers zich verwerpen tegen de traditionele norm van wat mooi is en wat niet. En als wij het bij anderen zien, zijn we snel geneigd om het over te nemen.

Een foto die door luke_leitch is geplaatst op

Shoppen maar!

Crocs €44,95

Crocs €39,95

Crocs €33,56

ASOS €26,67

Fenty X Puma €324,95

Birckenstock €49,95

Birckenstock €54,95

Birckenstock €139,95

Birckenstock €84,95

Jeffrey Campbell €152,00

UGG €209,95

UGG €149,95

Fenty x Puma €79,95

Bron: The Guardian, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook