Mensen tekenen massaal petitie tegen veel te dunne YouTube-ster

Met meer dan 900.000 abonnees en zo'n 447.000 volgers op Instagram heeft YouTuber Eugenia Cooney behoorlijk wat fan...

Lees ook

Met meer dan 900.000 abonnees en zo’n 447.000 volgers op Instagram heeft YouTuber Eugenia Cooney behoorlijk wat fans. Toch is niet iedereen blij met de bekendheid van de Amerikaanse vrouw. Beter gezegd: duizenden mensen hebben petities getekend om haar YouTube-kanaal uit de lucht te krijgen. Waarom? Omdat ze volgens hen een slechte invloed zou hebben op jonge meisje…

Ernstig ondergewicht

Veel mensen vinden dat Eugenia veel te dun is. “Eugenia Cooney heeft een serieuze aandoening en moet hulp krijgen”, “ze wordt dunner en dunner” en “ze beïnvloedt haar kijkers met haar ernstige ondergewicht”, zijn slechts een greep uit de reacties. De beelden op haar social media-kanalen zouden een slechte invloed kunnen hebben op haar vrouwelijke volgers en uiteindelijk zelfs kunnen aanzetten tot eetstoornissen.

Reactie

Daar is Eugenia het zelf echter niet mee eens. Naar eigen zeggen kan ze er niets aan doen dat ze zo dun is. Via YouTube deelde ze een filmpje waarin ze reageert op alle ophef. “Ik wil mensen helemaal niet veranderen. Ik heb nog nooit mensen aangespoord om af te vallen of op mij te lijken”, vertelt de brunette daarin.

Negatieve invloed

Toch zijn psychologen van mening dat de YouTube-ster haar volgers wel degelijk negatieve invloed heeft op haar kijkers. “Het leven van een YouTube-beroemdheid wordt vaak gezien als heel glamoureus en jonge meisjes kijken echt naar haar op”, vertelt Erin Hillard van de University of Notre Dame aan Yahoo News. „Zij zien Eugenia’s uiterlijk als een voorbeeld en iets waar ze zelf ook naar moeten streven.”

Bekijk hieronder een aantal beelden en foto’s van Eugenia:

Lees ook: Zie jij op welke foto deze vrouw zichzelf uithongerde?

Bron: Daily Mail, Beeld: Instagram, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook