Gezin doet bizarre ontdekking over 23 jaar vermiste vader

In 1993 kreeg Linda Hoagland een verontrustend telefoontje. Haar man Richard belde haar op om te laten weten dat hij in...

Lees ook

In 1993 kreeg Linda Hoagland een verontrustend telefoontje. Haar man Richard belde haar op om te laten weten dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar kwam hij echter nooit aan en daarna was er geen spoor van hem te vinden. In 2003 werd hij zelfs officieel doodverklaard. Toch werd 23 jaar na zijn vermissing een bizarre ontdekking gedaan…

In scène gezet

Wat bleek? Richard was helemaal niet overleden. De man had de identiteit van een ander overgenomen, namelijk van de in 1991 overleden visser Terry Symansky. Toen een neef van de echte Terry besloot om eens in het leven van zijn oom te duiken, kwam alles boven water. Hij ontdekte namelijk dat zijn oom was getrouwd, vier jaar nadat hij was overleden. De man had alles in scène gezet om een nieuw gezin te stichten in een hele andere staat.

Ware identiteit

De 63-jarige nep-Symansky werd al snel gearresteerd en kort daarna ontdekte zijn nieuwe vrouw een koffer met zijn ware identiteit. De vrouw besloot Linda Hoagland op de hoogte te stellen. In een interview met nieuwszender ABC laat ze weten dat ze het absoluut niet zag aankomen. “Ik vroeg nog of ik niet mee moest gaan, maar hij zei dat hij geen tijd had om te wachten”, aldus de onterecht tot weduwe verklaarde vrouw. Daarnaast had hij niets ingepakt. “Het was koud. Het was in februari. Zelfs zijn jas hing er nog.”

Lafaard

Inmiddels heeft Richard Hoagland een verklaring afgegeven voor zijn actie. De man wilde al scheiden van Linda, maar aangezien het al zijn tweede was, wilde hij het op deze manier ontwijken. De politie heeft Hoagland inmiddels tot lafaard bestempeld vanwege zijn merkwaardige bedrog. “Dit is een man die zijn leven heeft gebruikt om dat van anderen te vernietigen.”

Lees ook: Vrouw doet bizarre ontdekking tijdens zoektocht naar moeder

Bron: ABC, Beeld: Twitter

Laatste nieuws

Zie ook