Tatoeage? Deze kleur inkt is slecht voor je gezondheid

De één vindt een tatoeage absoluut niet mooi en de ander kan er maar niet genoeg van krijgen. Maar wat je ook van de kun...

Lees ook

De één vindt een tatoeage absoluut niet mooi en de ander kan er maar niet genoeg van krijgen. Maar wat je ook van de kunstwerken vindt, uit onderzoek is gebleken dat er één kleur is die niet goed voor je zou zijn.

Giftig

Volgens een onderzoek van het Europees Agentschap voor chemische stoffen zouden er bepaalde stoffen in de inkt zitten, die heel erg schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn. Doordat er geen regels in Europa zijn voor de inkt die gebruikt wordt voor tatoeages, bestaat er dus een kans dat er giftige varianten worden gebruikt. Goed oppassen dus!

Goedkope inkt

Vooral Chinese inkt zou volgens het onderzoek erg giftig zijn. Zo kan het jeuk veroorzaken, maar in een erger geval ook heftige allergische reacties. Maar het ergste is nog dat de goedkope inkt kankerverwekkend zou kunnen zijn. Het gaat dan voornamelijk om de rode kleur. Doordat de soorten inkt zo gevaarlijk zouden zijn, lijkt het erop dat de EU deze kleur van de goedkope inkt wil gaan verbieden. Het is nog niet bekend hoe het met de andere kleuren zit, maar daar wordt nog volop onderzoek naar gedaan.

Lees ook: Internet in de ban van bijzondere tattoo-trend

Bron: Libelle Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook