Vrouw ontdekt ziekte door trouwfoto's

Toen Deborah Crofts naar haar trouwfoto’s van negen jaar geleden aan het bekijken was, spotte ze een apart vlekje boven...
Vrouw ontdekt ziekte door trouwfoto's

Toen Deborah Crofts naar haar trouwfoto’s van negen jaar geleden aan het bekijken was, spotte ze een apart vlekje boven haar borst. Toen ze tijdens een doktersafspraak eigenlijk voor iets anders kwam, maakte haar dokter zich meer zorgen om het opmerkelijke vlekje. En wat er toen gebeurde, had de 41-jarige nooit zien aankomen.

Diagnose

Een maand na de doktersafspraak werd Deborah onderzocht door haar huisarts, waarbij ze al snel het verschrikkelijk nieuws kreeg te horen. Er werd basaalcelcarcinoom, een vorm van huidkanker, bij haar geconstateerd. Slechts een maand na de diagnose zat bijna haar hele hals onder de rode vlekjes.

Toen Deborah terug ging denken, realiseerde ze zich dat het vlekje boven haar borst het eerste teken van haar ziekte was. Ze was dan ook diep geschokt dat ze er zo lang mee heeft gelopen. “Toch wist ik zeker dat ik de ziekte moest aangaan. Ik wist dat de kankercellen door een operatie weggehaald konden worden, zodat ik geen chemotherapie nodig zou hebben.”

Beschermend

Na de behandeling, kwamen de vlekjes nog twee keer terug. Een nieuwe behandeling zou volgens de dokter niet nodig zijn. “Ik ben sindsdien ook goed geworden in het spotten van de vlekjes”, vertelt Deborah. Wel is ze veel voorzichtiger geworden. Ze gebruikt nu meerdere keren per dag zonnebrandcrème, heeft altijd een hoed op en draagt altijd iets over haar schouders. En ook haar zoon ontkomt niet aan het beschermende gedrag van Deborah. “Ik raak gelijk in paniek als mijn zoon geen pet op heeft of geen zonnebrandcrème bij zich heeft op een onverwachtse zonnige dag”, aldus de moeder. Bekijk hier de foto's.

Lees ook: Ernstig verminkte vrouw ondergaat bijzondere gezichtstransplantatie

Bron: Daily Mail Beeld: Istock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f716e3e755a5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });