Onthuld: De lijst met verbannen babynamen

Waar sommige ouders kiezen voor een populaire naam voor hun baby, kiezen anderen ervoor om hun pasgeboren spruit een uni...

Lees ook

Waar sommige ouders kiezen voor een populaire naam voor hun baby, kiezen anderen ervoor om hun pasgeboren spruit een unieke naam te geven. Maar niet alle namen worden goedgekeurd, zo blijkt maar weer uit het lijstje ‘verboden namen’.

Bizarre namen

Een kersverse moeder in Wales wilde haar dochtertje heel graag ‘Cyanide’ noemen, een giftige stof die bestaat uit koolstofatoom en een stikstofatoom. Het voorstel werd regelrecht door de rechter afgewezen, maar dat is niet de enige naam die rechters wereldwijd hebben afgekeurd. Komen ze:

1. Chow Tow
In Maleisië is de naam Chow Tow officieel afgekeurd. Letterlijk vertaald betekent dit ‘stinkend hoofd’, waardoor de overheid besloot dat niemand in het land zo genoemd mocht worden. Ook de namen Khiow (gebochelde) en An Chwar (slang) staan in het lijstje ‘verboden namen’. En waar de sterren hun kinderen Rose en Apple noemen, is het in Maleisië verboden om je kind naar kleuren, fruit, groenten en dieren te noemen.

2. Anus
Hoewel het in Nederland sowieso niet voor te stellen is, wilde een echtpaar in Zweden hun kind graag Anus noemen. Wanneer ze hun voorstel indienden in de rechtbank, wees de rechter het echter per direct af.

3. @
Ja, het is echt waar! In China wilde een stel hun pasgeboren baby graag vernoemen naar het apenstaartje, omdat ze het daar uitspreken als ‘ai-ta’, wat weer lijkt op de zin ‘hou van hem’ in het Chinees. Toch werd het verzoek afgewezen, aangezien het kind er in dit digitale tijdperk last van zou kunnen krijgen.

4. Facebook
Toen de staat Sonora in Mexico een aantal keer het verzoek kreeg om kinderen Facebook, Burger King en Hitler te noemen, besloten ze om een lijst met verboden opties te maken “Deze denigrerende, negatieve, betekenisloze of discriminerende namen zijn verboden om de kinderen te beschermen tegen pesten op school”. En daarmee was het klaar met de bizarre voorstellen van ouders.

5. Talula Does The Hula From Hawaii
Je zou denken ‘Waarom zou je je kind zo willen noemen?’, maar toch werd het verzoek voor deze naam ingediend. Het verzoek werd tot grote verbazing ook nog eens goedgekeurd. Maar toen het meisje 9 jaar werd, wilde ze toch wel heel erg graag haar naam laten veranderen. De rechter gaf toestemming en daarmee kwam een einde aan de pesterijen op school.

Lees ook: Van deze babynamen krijgen vrouwen snel spijt

Bron: HLN.be Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook