Plus-size modellen doen modecampagnes na

Modellen als Kendall Jenner, Gigi Hadid en Jourdan Dunn zijn niet meer weg te denken in grote modecampagnes. Wat ze...

Lees ook

Modellen als Kendall Jenner, Gigi Hadid en Jourdan Dunn zijn niet meer weg te denken in grote modecampagnes. Wat ze allemaal gemeen hebben? Ze zijn slank, hebben killer abs en zijn gezegend met lange benen. Toch staan de campagnes niet bepaald bekend om een grote diversiteit. Daar moest nodig iets aan gedaan worden, vond BuzzFeed.

Remake

En dus koos het online platform zes vrouwen uit – elk met een eigen figuur, maat en curves – om grote modecampagnes uit 2016 over te doen. Van een Tommy Hilfiger-advertentie met Gigi Hadid tot een weinig verhullende campagne van Burberry, het kwam allemaal voorbij. Dat leidde ertoe dat sommige deelneemsters ook veel meer van hun lichaam moesten showen dan ze gewend waren.

Ander beeld

De plus-size vrouwen wilden met hun eigen campagnes het beeld over maatje small in de mode-industrie veranderen. “Ik zag alleen maar modellen die blank en slank waren. Ik keek naar ze en dacht dat ik er ook zo uit moest zien, omdat dat het enige lichaam is dat vertegenwoordigd wordt”, zegt deelneemster Sheridan. Zelf ging ze enkel gekleed in een sjaal voor de campagne van Burberry. “Ik ben vrij zenuwachtig, want ik moet alles bedekken, enkel met een sjaal. En die is zelfs niet groot genoeg om de gemiddelde borsten te bedekken.”

Eindresultaat

Na de fotoshoot mochten de vrouwen voor het eerst hun eigen campagne zien. “Ik weet dat het niet eens in de buurt zal komen, maar ik hoop gewoon dat het ermee door kan”, zegt deelneemster Kristin zenuwachtig. Toch was het eindresultaat erg verbluffend. “Ik zie mezelf niet als een sexy persoon, maar ik voel me nu sexy in deze foto. En dat is een goed gevoel”, reageert Kelsey Rose op haar campagne voor L’Agent Provocateur, waarmee ze wilde laten zien dat je ook met curves er mooi uit kunt zien in een korset.

Als het aan de dames ligt, moeten er vaker verschillende maten in modecampagnes gebruikt worden. “Het laat zien dat je met elke maat mooi kunt zijn en dat mode voor iedereen is.” De backstage video en het eindresultaat bekijk je hieronder.

Lees ook: Onbewerkte foto’s van plus-size model gaan viral

Bron: HNL.be, Beeld: KIJK

Laatste nieuws

Zie ook