Moeder heeft ‘spijt’ van IVF-behandeling op 57-jarige leeftijd

Susan Tollefsen is de oudste vrouw in Groot-Brittannië die op 57-jarige leeftijd door middel van IVF een dochter kreeg....

Lees ook

Susan Tollefsen is de oudste vrouw in Groot-Brittannië die op 57-jarige leeftijd door middel van IVF een dochter kreeg. Ze werkte 40 jaar lang enorm hard om het leven met haar inmiddels 8-jarige dochter Freya zo makkelijk mogelijk te maken. Maar dat ‘plan’ ging gigantisch mis.

Foute investeringen

Terwijl ze voor haar dochter een heel schema had uitgestippeld, waardoor ze in de toekomst niks tekort zou komen, vergokte ze al haar geld. “We zijn nu straatarm en verliezen misschien ook nog ons huis.” De inmiddels 66-jarige Susan verloor al haar geld door verkeerd te investeren en te vergokken. En dat alles omdat ze dacht dat een vreemdeling een echte vriend was geworden. Hij beloofde haar namelijk een aandeel in een deal waarbij ze 500.000 dollar kon verdienen. Dit geld zou ze voor Freya apart zetten, zodat ze na haar dood geen zorgen zou hebben om geld. Maar het bleef niet bij één keer, want ook toen ze al diep in de schulden zat ging ze nog een keer de mist in.

Spijt

Susan woont overigens alleen met haar dochter, aangezien de relatie met haar man werd verbroken doordat hij de verantwoordelijkheid van vader zijn niet aankon. En ondanks haar situatie, is ze nog steeds erg dankbaar voor haar grootste geschenk: Freya. “Alle beslissingen die ik heb genomen, waren voor haar. Ik wilde haar een zorgeloze toekomst geven, een goed leven, maar dit is me niet gelukt. Ze hoopt dat ze nog wat jaren voor haar dochter kan zorgen, maar weet ook dat Freya haar moeder op jonge leeftijd zal verliezen. “Ik heb niet zozeer spijt dat ik haar zo laat heb gekregen, maar ik had het liever jaren eerder gedaan. Wanneer ik naar haar kijk denk ik vaak ‘Hoeveel jaren is ons nog gegund?'”.

Problemen

Susan probeert haar financiële problemen op te lossen, maar heeft nog veel schulden die ze terug moet betalen. Wellicht dat ze daarvoor zelfs moet gaan verhuizen, maar dat doet de 66-jarige moeder liever niet. “Mijn ouders zijn hier begraven, Freya is hier gelukkig en zit hier op school. Ik moet sterk blijven. Niet voor mezelf, maar voor haar”, aldus Susan.

Lees ook: Moeder stuurt overleden zoon berichtje en krijgt antwoord

Bron: Daily Mail Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook