Praat jij in je slaap? Dat zegt dít over je!

De één snurkt tijdens het slapen, de ander praat; hoewel het laatstgenoemde erg onschuldig is en je er niets aan kunt do...

Lees ook

De één snurkt tijdens het slapen, de ander praat; hoewel het laatstgenoemde erg onschuldig is en je er niets aan kunt doen, kan het ook heel awkward situaties veroorzaken. Maar gelukkig is er ook goed nieuws.

Onderzoek

Uit onderzoek van Journal Brain and Development blijkt dat er slechts weinig mensen deze speciale gave hebben. En bovendien hebben mensen die in hun slaap praten, meer inlevingsvermogen dan anderen. Ongeveer de helft van de kinderen praat met grote regelmaat in haar slaap, maar naarmate je ouder wordt, gaat dit sneller over. Ooit afgevraagd hoe het überhaupt mogelijk is dat sommige mensen (vrouwen vaker dan mannen) brabbelen in hun slaap? Journal Brain and Development legt het uit. De verschillende stoffen in je lichaam zorgen ervoor dat je een ‘tijdelijke verlamming’ hebt, bij mensen die praten in hun slaap werkt die ‘verlamming’ niet optimaal. Hun stembanden doen het namelijk nog wel gewoon.

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die deze gave triggeren. Kom je net van een avondje stappen, heb je net The Notebook voor de duizendste keer bekeken of heb je het gewoon druk? Dan kan het zijn dat je een stuk spraakzamer bent.

Lees ook: Vrouw houdt hilarisch lijstje bij van vriend die in zijn slaap praat

Bron: Beautify, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook