Boek Judas ook groot nieuws voor presentatrice Miljuschka

Opeens werd het boek een dag voor de verkoop aangekondigd bij RTL Late Night: Judas van Astrid Holleeder. Het nieuws slo...

Lees ook

Opeens werd het boek een dag voor de verkoop aangekondigd bij RTL Late Night: Judas van Astrid Holleeder. Het nieuws sloeg in als een bom en de eerste 80.000 exemplaren van de bestseller waren dan ook binnen een dag uitverkocht.

Testament

Astrid bracht het boek uit als een soort testament voor haar dochter de tv-presentatrice Miljuschka Witzenhausen, zodat zij precies weer hoe het leven van haar moeder eruit heeft gezien. Ze is er namelijk van overtuigd dat Willem haar hoe dan ook om het leven zal brengen. “De gedachte aan wraak op mij is het enige dat Willem overeind houdt”, zegt ze in de Volkskrant. “Ik weet hoe het gebeurt, hij heeft het zo vaak verteld.” Vanuit de gevangenis plande hij al een aanslag op het leven van zijn zussen Astrid en Sonja, daar had hij 70.000 euro voor over. Daarnaast zou hij er expliciet bij hebben gezegd dat Astrid als eerste moet gaan, schrijft de Volkskrant.

Volgens Shownieuws heeft 24Kitchen-presentatrice Miljuschka geschrokken gereageerd op het boek van haar moeder. Ze wilde echter geen reactie geven. Eerder werd al bekend dat ze haar carrière in de media liever gescheiden houdt van het mediacircus rondom haar oom. Door de onthullingen in Judas loopt niet alleen Astrid, maar ook Miljuschka mogelijk gevaar, zo vertelt Gestalkt-presentator Thijs Zeeman.

Waar het allemaal begon

Na één van de meest spraakmakende misdaden die Nederland kent, de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, stond Willem Holleeder in één klap bekend als een van de beruchtste criminelen van ons land. Na zijn gevangenisstraf bleef hij aan de top van de Amsterdamse misdaadwereld, maar in 2007 werd hij opnieuw tot 9 jaar achter tralies veroordeeld. In 2012 kwam hij vervroegd op vrije voeten. De jaren daarna stond hij bekend als ‘knuffelcrimineel’ die in tv-programma’s verscheen. Allemaal een act, bleek toen zijn zussen Astrid en Sonja in 2015 de krantenkoppen domineerden. Ze hadden opnames van zijn heftige uitspraken en verklaarden dat hij plannen had om acht mensen te liquideren. Maar dat is niet waar het allemaal begon, blijkt uit het onaangekondigde boek Judas.

Judas

In haar boek schrijft Astrid over haar leven met een criminele broer. De periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012 wordt beschreven, maar ook hun heftige verleden. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder, die momenteel in de cel zit, zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Een aangrijpend verhaal vol afschuw, liefde en wraak.

Het gewilde boek nog niet bemachtigd? Deze week komen de boeken weer binnen, je kunt hem hier reserveren.

Bron: NRC, Show Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook