Alcohol op je bruiloft? Bruid stelde de vraag en ging viral

Een bruiloft zonder alcohol, kan dat wel? Bij een toast hoort immers een glaasje champagne en ook later op de avond zijn...

Lees ook

Een bruiloft zonder alcohol, kan dat wel? Bij een toast hoort immers een glaasje champagne en ook later op de avond zijn de nodige drankjes gewenst om de voetjes van de vloer te krijgen. Toch dacht bruid Kaitlyn Rose daar anders over en twijfelde of ze wel een glaasje bubbels zou schenken op haar grote dag. Op het platform Wedding Bee stelde ze dan ook de grote vraag; is een alcoholvrije bruiloft een go of een no-go?

Dilemma

“Mijn verloofde en ik zijn druk bezig met het plannen van de bruiloft en we zitten nog te besluiten of we wel of geen alcohol willen. Terwijl zijn familie flink wat kan én wil drinken, kan mijn familie makkelijk zonder. Wat vinden jullie van een alcoholvrije bruiloft? We hebben de voorkeur voor een kleine bruiloft vroeg op de middag met een stuk of 50 man. De reden om het wel te doen is dat zijn familie niet altijd kan omgaan met alcohol. Ook besparen we geld”, schreef bruid Kaitlyn op het forum.

Verdeelde meningen

De vraag ging onmiddellijk viral en hoewel sommigen het eens zijn met het standpunt van Kaitlyn – “Mensen kunnen makkelijk een middag zonder drank” – zijn er ook veel gebruikers die vinden dat een alcoholvrije bruiloft niet door de beugel kan. “Als ik op tijd zou weten dat er geen alcohol wordt geschonken, zou ik waarschijnlijk nee zeggen”, luidde één van de reacties. “Een paar weken geleden had ik mijn eerste alcoholvrije bruiloft. Not a fan”, reageerde een ander.

Een andere gebruiker ging meteen naar de kern van de zaak. “Gebruik het excuus dat anderen niet met alcohol om kunnen gaan niet als reden om geen alcohol te schenken. Je zou je niet bezig moeten houden met het controleren van volwassenen. Als ze dronken worden of zich gek gaan gedragen, dan is dat aan hen.” Wat vind jij?

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook