8 Dingen die je moet weten over de nieuwe First Lady

Nu bekend is dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika is geworden, zal Melania Trump in de voetsporen van M...

Lees ook

Nu bekend is dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika is geworden, zal Melania Trump in de voetsporen van Michelle Obama treden. Hoog tijd om kennis te maken met de nieuwe First Lady.

Meet Melania

1. Ze is de tweede First Lady die niet uit Amerika komt

Met een Sloveense achtergrond is Melania niet alleen de vrouw van de 45ste president van Amerika, maar ook de tweede First Lady die niet uit Amerika komt. Lousia Adams, vrouw van de zesde Amerikaanse president John Quincy Adams, ging haar in 1825 al voor en werd de eerste Britse First Lady.

2. Ze heeft een glansrijke modellencarrière achter de rug

Al op haar zestiende stond Melania voor de camera’s en op haar achttiende mocht ze een contract ondertekenen bij een modellenbureau in Milaan. Sindsdien schitterde ze op de covers van grote bladen als Harper’s Bazaar en Vanity Fair.

3. Ze is de derde vrouw van Donald Trump

Op een feestje tijdens Fashion Week in 1998 sloeg de vonk over. Zes jaar later volgde de verloving en niet veel later gaven de lovebirds elkaar het ja-woord in Florida. In 2006 mochten ze zoon Barron Trump verwelkomen – voor Melania haar eerste kind, voor Trump nummer vijf.

4. Ze voedt zoon Barron op als ‘Little Donald’

Terwijl Trump druk bezig is met campagne voeren, draagt Melania de zorg over hun 10-jarige zoon Barron. En dat doet ze gewoon in haar eentje. “Ik heb geen nanny. Ik doe het zelf. De uren die je alleen met je kind doorbrengt zijn zo belangrijk.” Toch zou Barron veel op zijn vader lijken. “Hij is onafhankelijk, heeft een eigen mening en weet precies wat hij wil. Qua looks is hij een mix van ons allebei, maar het is zijn innerlijk waarom ik hem Little Donald noem.”

5. Ze spreekt vijf talen

Sloveens, Servisch, Engels, Frans én Duits.

6. Ze droeg een peperdure bruidsjurk op haar bruiloft

Met een jurk bezaaid met 1.500 kristallen – waar een prijskaartje van zo’n $100.000 dollar aan hangt – wist Melania precies hoe ze de show moest stelen. Ontwerper John Galliano van Dior kreeg de eer de jurk met de hand te maken. En maar liefst 350 gasten, waaronder de Clintons (ja, écht), P. Diddy en Heidi Klum, mochten ‘em bewonderen.

7. Haar visie: We moeten allemaal aardiger voor elkaar zijn

Melania heeft als nieuwe First Lady een missie; cyberpesten aanpakken. Ze vindt dat de sfeer op social media “te gemeen en te fel” is geworden en volstaat met beschuldigen gebaseerd op “uiterlijk en intelligentie”.

8. Ze is de eerste First Lady die naakt in een tijdschrift poseert

Melania zou zomaar de meest sexy First Lady ooit kunnen zijn. Drie jaar voordat ze Donald leerde kennen, ging ze uit de kleren voor een Frans mannenblad. In de pikante reeks foto’s deelt ze het bed met Scandinavische model Emma Eriksson. Wat Trump er zelf over zei? “In Europa zijn zulke foto’s erg normaal en modieus.”

Bron: Sky News, The Week, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook