Hillary Clinton spreekt voor het eerst na verliezen verkiezingen

Donald Trump werd vannacht onverwachts verkozen tot nieuwe president van de Verenigde Staten. Hillary Clinton heeft zich...

Lees ook

Donald Trump werd vannacht onverwachts verkozen tot nieuwe president van de Verenigde Staten. Hillary Clinton heeft zich een dag na het mislopen van het presidentschap voor het eerst laten zien en horen tijdens een toespraak in New York.

Pijnlijk

“Het verlies is pijnlijk en dat zal het nog lange tijd blijven. Maar te kunnen vechten voor de goede zaak, maakt het dat waard”, zegt ze terwijl ze haar tranen bedwingt. “Ik voel jullie teleurstelling, ik heb die zelfde teleurstelling. We weten nu hoe diep ons land is verdeeld.”

Ze heeft Trump sportief gebeld om hem te feliciteren en heeft zelfs aangeboden om hem te helpen. Ze hoopt dat hij een goede president wordt. “Trump wordt onze president en dat moeten we respecteren. Hij verdient onze onbevooroordeelde steun en een kans om te leiden.”

Dromen

Het moment waarbij ook luisteraars het niet meer droog hielden, was bij de volgende woorden van Hillary: “We hebben helaas nog steeds niet dat hoge plafond doorbroken. Maar hopelijk doet iemand dat wel, sneller dan we nu denken.” Ze vervolgt: “Jonge meisjes, twijfel er niet aan dat je krachtig en waardevol bent en vergeet nooit je dromen na te leven.”

Ze sluit emotioneel af: “Dit verlies doet pijn. Maar vergeet nooit dat vechten voor het juiste doel het altijd waard is. Houd de strijd je hele leven vol. En alle vrouwen wil ik zeggen dat niets met trotser heeft gemaakt dan dat jullie mij jullie kampioen noemden.”

Eerder vandaag ging er een tweet van Donald Trump uit 2009 viral. Die zie je hier.

Lees ook: Sterren reageren geschokt op overwinning Trump

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook