Hoe gaat het nu, 1 jaar later, met de vier vrienden die de aanslag in Bataclan hebben overleefd?

De vier vrienden Ferry, Frank, Bob en Dexter bezochten vorig jaar het concert van de Amerikaanse band Eagles of Death Me...

Lees ook

De vier vrienden Ferry, Frank, Bob en Dexter bezochten vorig jaar het concert van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal in Parijs. De avond veranderde hun leven voor altijd; Mannen met Kalasjnikovs stormden het befaamde Bataclan theater binnen en richtten een bloedbad aan. Het viertal overleefde de aanslag, maar hoe gaat het nu, bijna een jaar later, met ze? De Rotterdammers schoven gisteren aan bij RTL Late Night.

Een jaar later

De documentaire ‘Bataclan 1 jaar’ later, gemaakt door Ewout Genemans, werd gisteren voor het eerst uitgezonden. De 31-jarige programmamaker slash acteur volgde vier vrienden in de maanden na de aanslag en legde vast welke impact die op hun leven had. “In de documentaire zie je vier doodnormale jongens die leuk naar een concert gingen en ineens met zoiets te maken kregen.”

Toen de kogels gevuurd werden, rende de 38-jarige Ferry weg. Zo hard als hij kon. Hij was zijn vrienden inmiddels uit het oog verloren, maar uiteindelijk lukte het om contact met elkaar te leggen. Ferry heeft enorme slaapproblemen overgehouden aan de gebeurtenis en was lange tijd afhankelijk van zware slaapmedicatie om ook maar een oog dicht te doen. “Ik was alleen nog maar bezig met hoe veel uur ik kon slapen elke nacht”, zegt hij.

Ontmoeting

Enkele dagen na de aanslag ontmoetten de vrienden Eagles of Death Metal. De ontmoeting heeft veel voor hen betekend: “Toen de zanger Jesse Hughes hoorde dat wij ook in Bataclan aanwezig waren, mochten we meteen binnenkomen”, vertelt Bob.

Gek genoeg heeft die avond niet alleen negatieve impact op de jongens gehad. “Ik heb een heel mooi jaar achter de rug. De band die wij als vier vrienden hebben gekregen, is er één die nooit meer verbroken kan worden. En ik heb zo veel steun gehad, van mijn omgeving, maar ook van vreemden. Ze waren lief, begripvol. Ik heb mooie mensen ontmoet, die ik anders nooit had leren kennen”, besluit Ferry.

Bekijk het fragment hieronder.

Bron: Nu.nl, LINDA, AD, RTL Late Night, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook