Chefkok onthult welke populaire gerechten je nooit moet bestellen in een restaurant

Kiezen wat je maar wilt, niet koken én geen afwas... Tja, er zijn genoeg redenen om zo nu en dan ergens een hapje te gaa...

Lees ook

Kiezen wat je maar wilt, niet koken én geen afwas… Tja, er zijn genoeg redenen om zo nu en dan ergens een hapje te gaan eten. Toch kun je volgens Anthony Bourdain niet helemaal zorgeloos bestellen. Zo onthult de chefkok een aantal populaire gerechten die je beter niet kunt bestellen in een restaurant. Dit zijn ze:

1. Vis
Trek in een visje? Dit kun je aan het begin van de week maar beter laten. Anthony laat Daily Mail namelijk weten dat de meeste restaurants hun verse vis op donderdag binnen krijgen. Dat betekent dus dat de vis die je bijvoorbeeld op maandag krijgt al zo’n vijf dagen oud is.

2. Biefstuk
Dol op een biefstuk, maar dan wel doorbakken? Ai, ook dat kun je volgens de chefkok beter niet bestellen. Hij vertelt namelijk dat veel koks een trucje gebruiken om tijd te besparen en dus zogenaamd een ‘doorbakken’ stukje vlees te serveren. In dat geval leggen de koks de taaiere stukken vlees apart voor de klanten die ‘m ‘well done‘ bestellen. Dat omdat taai vlees vaak geassocieerd wordt met doorbakken en men het daardoor niet in de gaten heeft. Dat terwijl je wel gewoon de ‘hoofdprijs’ betaalt…

3. Hollandaisesaus
Romige hollandaisesaus… Wie is er niet dol op? Daarentegen is het niet altijd even veilig om te eten. Zo is deze saus op basis van boter en daardoor moet deze op een bepaalde temperatuur worden bewaard zodat het veilig is om te eten. Iets wat het lastig maakt om het voor langere tijd te bewaren en volgens de chef komt het niet vaak voor dat het ‘vers’ gemaakt wordt bij een bestelling.

4. Iets wat niet op de kaart staat
Iets bestellen wat niet op de kaart staat? Geen goed idee. Volgens Anthony kan het personeel dit meestal niet waarderen. Het zorgt er namelijk voor dat alles net wat langer duurt en dus meer moeite kost.

Lees ook: Een medewerker van McDonald’s onthult wat je NOOIT moet bestellen

Bron: Mirror, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook