Waarom je pizza-restjes nooit moet bewaren

Een veel te grote pizza bestellen en de restjes vervolgens in de koelkast bewaren voor later. Grote kans dat jij het wel...

Lees ook

Een veel te grote pizza bestellen en de restjes vervolgens in de koelkast bewaren voor later. Grote kans dat jij het wel eens hebt gedaan. Het klinkt natuurlijk ideaal, want wat is er nou een betere snack dan een pizzapunt? Precies, niks! Maar is het wel zo’n goed idee om de restjes later nog op te eten?

Eten of in de prullenbak?

Het antwoord? Absoluut niet! Pizza blijft normaal gesproken zo’n drie á vier dagen goed in de koelkast. Tenminste, alleen wanneer je ‘m meteen in de koelkast stopt. Als je de pizza langer dan twee uur op het aanrecht of in de doos hebt laten staan, is het volgens het US Department of Agricultureniet meer veilig om op te eten. Als de Italiaanse lekkernij op kamertemperatuur bewaard wordt, groeien er namelijk bacteriën op en die kunnen er weer voor zorgen dat je ziek wordt.

Verkeerd snijden

Wist je trouwens ook dat je pizza al die tijd al verkeerd hebt gesneden? Uit onderzoek van wiskundigen aan de universiteit van Liverpool bleek eerder dat je hele zielige, ongelijke stukjes krijgt van de ‘reguliere’ snijmethode. Benieuwd hoe het wel moet? Dat lees je hier.

Lees ook: Op déze manier hoor je pizza te eten

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook