Koningin Máxima redde het leven van Willem Holleeder

Gisteravon werd op RTL4 het programma De (Onder)Wereld van Willem Holleeder uitgezonden. Daarin deed John van den H...

Lees ook

Gisteravon werd op RTL4 het programma De (Onder)Wereld van Willem Holleeder uitgezonden. Daarin deed John van den Heuvel verslag over crimineel Willem Holleeder. En daar werd een bijzondere onthulling in gedaan. Dankzij niemand minder dan koningin Máxima is Holleeder namelijk nog steeds in leven.

Leven gered

Dit heeft de koningin niet bewust gedaan, maar het verhaal is wel te bizar voor woorden. In 2007 kreeg Willem Holleeder namelijk een hartstilstand terwijl hij in de gevangenis zat. Met spoed werd hij naar het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag gebracht, maar ook Maximá lag in datzelfde ziekenhuis om te bevallen van haar dochter Ariane.

De Nederlandse veiligheidsdiensten stonden het niet toe dat een crimineel met de status van Holleeder tegelijk met de prinses in het ziekenhuis zou verblijven. Holleeder werd dan ook naar een ander ziekenhuis overgebracht. Volgens de crimineel zelf heeft dit zijn leven gered. “Het Bronovo had niet de gelegenheid gehad om mij te helpen met wat ik had”, vertelt Holleeder lachend aan rapper Lange Frans in het programma. Als Máxima dus niet in het ziekenhuis had gelegen had hij wel in dat ziekenhuis mogen blijven en zou hij er nu dus een stuk slechter aan toe zijn.

Lees ook: Boek Judas ook groot nieuws voor presentatrice Miljuschka

Bron: Linda Nieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook