Met deze 5 tips groeit jouw haar en stuk sneller!

Duurt het bij jou wel erg lang voor die paar extra centimeters er eindelijk aan zitten? Wij weten wat je moet doen zodat...

Lees ook

Duurt het bij jou wel erg lang voor die paar extra centimeters er eindelijk aan zitten? Wij weten wat je moet doen zodat je haar sneller groeit dan normaal!

Lang, langer, langst

1. Knip je haar
Dit klinkt raar als je het wil laten groeien, maar het werkt echt. Als je je haar te lang niet knipt, raken de puntjes zo erg beschadigd, dat je haar langzaam afbrokkelt, zo schrijft Seventeen Magazine. Als je regelmatig de puntjes knipt, zal je haar uiteindelijk langer en gezonder zijn.

2. Was je haren nooit met heet water
Een hete douche is heerlijk, maar je haar kan er helaas niet zo van genieten zoals jij doet. Het hete water maakt je haar zwakker, droger en meer breekbaar. En dat wil je natuurlijk niet!

3. Gebruik hitte-bescherming
Het stijlen van je haar met een föhn, stijl- of krultang is de nachtmerrie van elke haar. Gebruik daarom altijd een haarspray voor je je haar gaat stijlen die je haar beschermt tegen hitte.

4. Wikkel je natte haar niet in een handdoek
Nat haar is erg kwetsbaar. Als je je haar in een handdoek wikkelt na het wassen, kan het gelijk afbreken. In plaats daarvan kun je het zachtjes droog deppen met een handdoek.

5. Wees lief voor je hoofdhuid
Vuil, olie en dode huidcellen op je hoofdhuid maken het lastiger voor nieuwe haren om terug te groeien. Masseer je hoofdhuid met je vingers elke keer dat je shampoo aanbrengt, om de viezigheid goed te kunnen verwijderen.

Lees ook: Amber Rose met haar natuurlijke, lange haar?

Bron: Seventeen, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook