Vrouw wordt Insta-famous na het verliezen van veel gewicht

Nog geen jaar geleden at de 23-jarige Jessica Weber twee maaltijden per avond en gaf het wijzertje op de weegschaal ruim...

Lees ook

Nog geen jaar geleden at de 23-jarige Jessica Weber twee maaltijden per avond en gaf het wijzertje op de weegschaal ruim 174 kilo aan. Voor haar het teken om er toch echt iets aan te gaan doen.

Afkeurend

Ze gooide haar levensstijl rigoureus om en koos voor een gezond dieet in plaats van fastfood en frituur. Ook begon ze op Instagram haar gezonde keuzes te posten, waardoor het social media-kanaal een stok achter de deur werd. “Ik at niet gezond en at alleen maar vlees en zetmeelrijke producten. Zo at ik vroeger alleen maar aardappelen en pasta. Mijn zware gewicht heeft mijn leven zo beïnvloed, omdat ik steeds meer afkeurend naar mezelf ging kijken”, vertelt Jessica over haar gewichtstoename.

Levensstijl

Ook vond ze het door haar onzekerheid moeilijk om vrienden te maken en bleef ze altijd maar doen alsof het goed met haar ging, terwijl ze zich diep van binnen erg rot voelde. “Toen ik op een gegeven moment tegen de 200 kilo aanzat, was dat voor mij een teken dat ik mijn leven op moest pakken en wat aan mijn gewicht moest gaan doen”. Jessica is inmiddels bijna 70 kilo afgevallen. Door een operatie is ze veel gewicht verloren, maar het meeste gewicht is ze kwijtgeraakt door haar nieuwe levensstijl. “Ik vind het jammer dat ik zoveel jaren van mij leven verspild heb, maar ik ben nu wel een stuk zelfverzekerder. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer terug heb”.

Jessica is van plan om haar gezonde en fitte levensstijl goed vol te houden. “Het heeft mijn leven zo erg veranderd. Ik ben erg gemotiveerd om met dit proces door te gaan”. Op Instagram wordt Jessica dan ook volop gesteund door haar volgers. Haar account wordt steeds populairder en veel zien haar dan ook als een inspiratiebron.

Bron: Daily Mail Beeld: Instagram, Istock

Laatste nieuws

Zie ook