Halina Reijn met de dood bedreigd

Halina Reijn heeft veel kritiek te verduren gehad op haar column voor het AD. Het ging van kwaad tot erger; tot doo...

Halina Reijn heeft veel kritiek te verduren gehad op haar column voor het AD. Het ging van kwaad tot erger; tot doodsbedreigingen aan toe.

Starende zeekoeien

In haar column voor het AD afgelopen zomer, liet Halina weten nogal geïrriteerd te zijn door starende mensen op Schiphol. “Ik weet niet op wie ik bozer ben, op de starende zeekoeien die traag voorbij zeilen op de loopband van de luchthaven, en mij het gevoel geven dat ik een attractie ben, of op mezelf omdat ik geen controle heb over mijn emoties.” Toch schoot haar woordkeuze bij veel lezers in het verkeerde keelgat.

Bedreigingen

Halina onthult erg geschrokken te zijn van het commentaar op haar column. “Ik schrijf mijn columns voor een specifiek publiek en probeer me daarin eerlijk en kwetsbaar op te stellen. Als het om uiterlijk gaat, ben ik altijd open over dingen waarmee ik zelf worstel – ik ben de laatste om te oordelen over anderen. Als mijn column zo overkomt dat mensen denken dat ik een ondankbare, egoïstische heks ben die mollige mensen wil doodmaken, dan heb ik totaal de plank misgeslagen. Het is absoluut nooit mijn bedoeling geweest om mensen te schaden, er is geen porie in mijn lijf die zo denkt.” Halina maakt duidelijk ervan geleerd te hebben en wenst de commotie rondom haar column achter zich te laten.

Lees ook: Halina Reijn aangezien voor Carice van Houten

Bron: AD, Beeld: ANP

Laatste nieuws