Man staat ongevraagd op pakje sigaretten

Het zal je maar gebeuren; opeens zie je je eigen gezicht op een pakje sigaretten staan. Het overkwam een 54-jarige man u...

Lees ook

Het zal je maar gebeuren; opeens zie je je eigen gezicht op een pakje sigaretten staan. Het overkwam een 54-jarige man uit Spanje. Drie jaar geleden onderging hij een operatie en zonder zijn medeweten is er een foto van hem gemaakt. Alsof dat niet erg genoeg was, werd het beeld als waarschuwing op pakjes sigaretten verspreid.

Ander beeld

Op de foto is te zien hoe de man aan de beademing ligt. “Roken kan een embolie en een aandoening veroorzaken”, leest de waarschuwing. “Dat ben ik”, laat hij aan de Spaanse media weten. Volgens de man roept de foto een heel ander beeld op dan in werkelijkheid het geval was. “Ik lag niet in het ziekenhuis als gevolg van roken, maar wegens rugproblemen”, maakt hij duidelijk. De foto werd kort na de operatie in het ziekenhuis gemaakt, waarbij er een titaniumplaat in zijn rug geplaatst werd.

Onduidelijkheid

Inmiddels heeft de vijftiger een aanklacht ingediend, omdat hij niet elke dag met zijn eigen gezicht geconfronteerd wil worden. Hoe de foto zonder toestemming in handen is gekomen bij de fabrikant van het pakje sigaretten, is onduidelijk. De Europese Commissie beweert daarentegen dat alle beelden op de pakjes niet gebruikt worden zonder toestemming van de betrokkenen.

Ook lijken er twijfels te bestaan of het wel echt om dezelfde man gaat. Zo stelt het betrokken ziekenhuis dat de foto niet bij hun is genomen, omdat naar eigen zeggen ‘de adembuis anders is dan zij gebruiken’. Er is inmiddels een onderzoek gestart.

Lees ook: Man renoveert zolder, doet gruwelijke ontdekking

Bron: Telegraph, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook